Gezici anketi: En başarılı bulunan belediye başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu

Gezici Araştırma’nın anketine göre, Türkiye’de en başarılı bulunan büyükşehir belediye başkanı yüzde 64,7 ile Aydın’ın CHP’li belediye başkanı Özlem Çerçioğlu, en başarılı bulunan ilçe belediye başkanı ise yüzde 63,7’yle Çukurova’nın CHP’li belediye başkanı Soner Çetin oldu.

GÜNDEM 12.01.2017, 15:22 12.01.2017, 15:22
Gezici anketi: En başarılı bulunan belediye başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu

8 bin 762 kişinin katıldığı anket, 30 farklı büyükşehirde yaşayan ve farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerle gerçekleştirildi.

 

Çalışmanın temel kriterleri ise şöyle sıralandı: ‘Yurttaş memnuniyeti, belediye hizmetlerine yurttaşların ulaşılabilirliği, engelli yurttaşlara yönelik çalışmalar, kültür ve sanata verilen destek, Suriyeli mülteciler ile ilgili çalışmalar, başkanların tanınırlık düzeyi, sosyal medya ve iletişim kanallarının kullanımı, çevre sorunlarına duyarlılık, sosyal yardımlar ve bunların yurttaşlara ulaştırılması, projelerin hayata geçirilmesi ve STK’larla yapılan işbirliği, kalkınma projeleri, hibe projelerine başvuru ve desteklerin alınması, doğal afetlere hazırlıklar, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, kreş açılması, tıbbı ve geri dönüşüm atıklarının toplanması, bütçe kullanımı ve ulusal-uluslararası kuruluşlarla ortak yapılan projeler.’

Bu kriterlerin dışında şehirlerin marka değerinin artırılması amacıyla tanıtımı hususunda yapılan faaliyetler de kriterler arasında yer aldı.

Araştırma kapsamında katılımcıların belirtilen kriterlere göre hangi belediye başkanlarını başarılı bulup bulmadığı soruldu.

Çukurova belediye başkanı Soner Çetin (manisa.bel.tr)

En beğenilen büyükşehir belediye başkanı yüzde 63,7’yle Aydın’ın CHP’li belediye başkanı Özlem Çerçioğlu olurken, Çerçioğlu’nu Manisa’nın MHP’li belediye başkanı Cengiz Ergün ve Antalya’nın AKP’li belediye başkanı Menderes Türel izledi.

Dördüncü sırada Ankara’nın AKP’li belediye başkanı Melih Gökçek yer alırken, beşinci sıranın sahibi ise İzmir’in CHP’li belediye başkanı Aziz Kocaoğlu oldu.

En başarılı bulunan ilçe belediye başkanı ise yüzde 63,7’yle Çukurova’nın CHP’li belediye başkanı Soner Çetin oldu.

 

Çetin’i sırasıyla Fatih’in AKP’li belediye başkanı Mustafa Demir, Denizli’nin Merkezefendi ilçesinin AKP’li belediye başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Serik’in AKP’li belediye başkanı Ramazan Çalık, CHP’li Sema Pektaş izledi.

Araştırmanın sonucunda yurttaşların belediyelerden beklentileri şöyle sıralandı: “Kolay ve hızlı ulaşım, sağlıklı alt yapı, çevre temizliği, yeşil alan, engellilerin hayatını kolaylaştıran uygulamalar.”

Yorumlar (0)