GAZİ SAYILMAYANLAR DERNEĞİ'NDEN BAKAN YANIK'A: “MAALESEF KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR BAKANIM”

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’a sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

GÜNDEM 17.11.2022, 11:42
GAZİ SAYILMAYANLAR DERNEĞİ'NDEN BAKAN YANIK'A: “MAALESEF KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR BAKANIM”

Özdemir, “Sayın Bakan, sizin göreviniz halkın sorunlarını gündeme getirenlere “manipüle ediyor, çarpıtıyor” diyerek cevap yetiştirmek değil çözüm üretmek değil midir?  Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’ni birlikte ziyaret edelim ve kim ‘doğruları çarpıtıyor, manipülasyon yapıyor’ birlikte görelim mi? Ne dersiniz?” dedi.

KILIÇDAROĞLU: “BU AYIBI KAPATMAK LAZIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM Grup Toplantısında, terörle mücadele ve çatışmada yaralanıp Jandarmada 11 bin 500, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 6000, Poliste 2500, toplamda 20 bin asker ve polisin gazi sayılmamasına tepki göstermişti. “Bu ayıbı kapatmak lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “Çatışmada bir gözünü kaybedenler var, vücudunda şarapnel parçasıyla gezenler var, parmakları koparanlar var ama bunlar gazi sayılmıyor. 15 Temmuz'da tırnağı yaralandı mı, onu gazi sayıyoruz. Olmaz, çifte standardı kabul etmez devlet. Saygın bir devlet, çifte standardı kabul etmez. 6 milyon sığınmacıyı besliyorsun ama 20 bin gazi sayılmayan gazileri gazi saymıyorsun. Bunların talebi ne? ‘Bizi gazi sayın, vefat ettiğimizde bayrağımızla bizi defnedin bari, bayrağımızla ölelim’ diyorlar. ‘Evet gittik, evet mücadele ettik, evet yaralandık; gazi sayın bizi, niye gazi saymıyorsunuz bizi?’ Şimdi ben, beni dinleyen bütün vatandaşların vicdanına sesleniyorum: Allah aşkına ya şehit yakınları arasında ayrımcılık olur mu? Gaziler arasında ayrımcılık olur mu? Eğer siz şehitler arasında ayrımcılık yapıyorsanız, kimse kusura bakmasın ayrımcılık yapanlar vatansever değildir. Bu kadar açık, bu kadar net söylüyorum” diye konuşmuştu.

BAKAN YANIK: “BİLMEYENLERİN MANİPÜLE OLACAĞI ŞEKLİYLE DİLE GETİRMİŞ”

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sosyal medya hesabından cevap veren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık “Günlük manipülasyon kotasını bugün şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili olarak doldurmuş. Grup toplantısında, şehit yakınlarımız ve gazilerimize ilişkin konuları, takip edenlerin zerre itibar etmeyecekleri ancak bilmeyenlerin manipüle olacağı şekliyle dile getirmiş” dedi.

ÖZDEMİR: GAZİLERİMİZİ BİRLİKTE ZİYARET EDELİM, ‘KİM MANİPÜLE EDİYOR, KİM ÇARPITIYOR’ BİRLİKTE GÖRELİM Mİ?

Bakan Derya Yanık’a yanıt CHP İstanbul Milletvekili ve terörle mücadele ve çatışmada yaralanıp Gazi sayılmayanların mağduriyetlerini, taleplerini Meclis gündemine getiren ve Kanun Teklifi de veren Sibel Özdemir’den ve Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’nden geldi. Sosyal medya hesabından Bakan Yanık’a tepki gösteren Özdemir, “Sn. Bakan, sizin göreviniz halkın sorunlarını gündeme getirenlere ‘manipüle ediyor, kim çarpıtıyor’ diyerek cevap yetiştirmek değil halkın sorunlarına ve taleplerine çözüm üretmek. Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’ni (@TmsyGaziler) birlikte ziyaret edelim ve ‘Kim doğruları çarpıtıyor’ birlikte görelim. Ne dersiniz? ‘Çarpıtıyorlar’, ‘manipüle oluyorlar’ dediğiniz, randevu vermediğiniz, dinlemeyip önem vermediğiniz, mağdur ettiğiniz Gazilerimiz Sn.Genel Başkanımız @kilicdarogluk’na sorunlarını yazılı ve sözlü bizzat şahitliğimde ilettiler. Gazilerimiz @TmsyGaziler de size gerekli cevabı verdi zaten” yanıtını verdi.

“SAYIN YANIK SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEK YERİNE MUHALEFETE CEVAP YETİŞTİRME TELAŞINDA”

Özdemir, yaptığı açıklamada, “Terörle mücadele ve çatışmada yaralanıp Gazi sayılmayan yurttaşlarımız kurdukları dernek aracılığıyla taleplerini ve mağduriyetlerini iletmek üzere hazırladıkları bilgi notu ile birlikte Genel Başkanımız ile görüşme talepleri oldu. Genel Başkanımız ile görüşerek sorunlarını ve çözüm beklentilerini ilettiler. Birlikte mağduriyetlerini giderecek kanun tekliflerini hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunduk. Bunu da aylardır randevu vermeyen, ulaşamadıklarını ileten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Yanık’ın sorumluluklarını yerine getirmek yerine muhalefete cevap yetiştirme telaşında olması çözüm bekleyen yurttaşlarımız adına üzüntü verici bir durum” dedi.

GAZİ SAYILMAYANLAR DERNEĞİ: “MAALESEF KILIÇDAROĞLU DOĞRU SÖYLÜYOR BAKANIM”

Bakan Yanık’a bir tepki de Terörle Mücadele Sırasında Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği’nin sosyal medya hesabından ve Gazi sayılmayan çok sayıda yurttaştan geldi. Derneğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Maalesef @kilicdarogluk doğru söylüyor Bakanım. 20 bin Asker ve Polis Devletimiz tarafından gazi sayılmıyor bunların hepsi de çatışmada yaralandı. Dernek olarak özel kaleminize @TmsyGaziler adıyla 2022 yılında 9 randevu talebinde bulunduk sizle görüşmek için görüşemiyoruz sizinle” denildi.

Terörle mücadele sırasında yaralanıp gazi sayılmayan yurttaşlar ise Bakan Yanık’a tepkilerini şöyle paylaştı:

@adembile: Sn.Bakan siz böyle diyorsunuz ama terörle mücadelede yaralanıp gazi sayılmayan 20 bin vatan evladı var.Bende bunlardan birisiyim hala şarapneller var bu yüzden kronik ağır metal zehirlenmesine maruz kaldım.Mermi kaval kemiğini kırıp geçti.15 temmuz da tırnağı çizilen gazi oldu.”  

@onderboyacii: Sayın bakanım malsef herşey doğru, her birimizin ayrı ayrı yaralı belgesi, olay yeri tutanağı var, bu belgeler Milli Savunma Bakanlığından veriliyor, hatta ve hatta 10 rütbeli komutan imzalı nakdi tazminat belgesi de bunun içinde. Aynı mevzi de 2 yaralı 1 i Gazi, diğeri ???"

Yorumlar (5)
Davut pancar 1 yıl önce
Ben babamın tarlasında yaralanmadım sayın bakanım delik deşik olduk
@kemalsuluoğlu 1 yıl önce
Evet bakanım doğru 20 bin kişiyiz her birimiz çatışmada yaralandık ama gazi saymıyorlar hakkımızı istiyoruz böyle haber yalan olmaz olamazda
Dehya 1 yıl önce
Sayın bakanım 1996 yılında kuzey irak ta yaşananlardan biri de benim vücudumda on sekiz tane şarapnel parçası var ben niye gazi değilim neden gazi sayilmiyoruz çalışma gücümü günden güne kayıp ediyorum Allah rızası için bu insanların sorununu çözün inşAllah inşAllah çözülür bekliyoruz
ahmet yücel 1 yıl önce
bir gazi olarak sayın kılıçtaroğluna en derin sayğılarımı ve selamlarımı sunuyorum. gerçekleri dile getirdi. tepki gösteren bakan kolduğunda oturan şahsa inşaAllah zamanı gelince adeletimiz en üst perdeden gereğini yapar.
Galip ertuğrul 1 yıl önce
Pkk dostu olanlar, aponun osman Öcalanın dostu olanlar tabiki bizi umursamaz.