Gazeteci Serpil Yılmaz:"Beşli çete İYİ Parti ile görüştü"

Gazeteci Serpil Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun sık sık hedef aldığı "beşli çete"nin cumhurbaşkanlığında 'yumuşak geçiş' istediğini belirterek, İYİ Parti ile bir süredir temas halinde olduklarını iddia etti.

GÜNDEM 05.03.2023, 13:54
Gazeteci Serpil Yılmaz:"Beşli çete İYİ Parti ile görüştü"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’dan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını gerekçe göstererek kalkıp muhalefeti yüzüstü bırakmasıyla ilgili tartışmalar sürüyor. 

Gazeteci Serpil Yılmaz, Halk TV canlı yayınında "beşli çete" olarak bilinen şirket yöneticilerinin bir süredir İYİ Parti ile temasta olduğunu öne sürdü.

Yılmaz, görüşmeyle ilgili bina, daire adresini verebileceğini, görüşmenin şahitlerinin olduğunu belirtti.

TOPLUM VE DEVLET HIZLI BİR DEĞİŞİMZE HAZIR DEĞİLMİŞ...

Diken’de yer alan haberde, “Kılıçdaroğlu’nun yakın çalışma arkadaşlarından bir isim gelişmeleri şöyle değerlendirdi: ‘Sık sık kendilerini ‘önemli konumda’ gören bazı isimler, sanırım siyasetten de güç alarak genel başkanımızın söylemlerinin radikal olduğunu bizlere bile söylüyor. Onlara göre hem toplum hem de devlet böylesi hızlı bir değişime hazır değilmiş. Devlete hizmetten uzaklaşan bürokratlara yönelik çıkışlar bürokrasiyi, beşli çeteye yönelik çıkışlar da sermayeyi korkutuyormuş. Söylemlerimizi fazla soldan buluyorlarmış. Bize söylemlerimizi yumuşatma tavsiyesinde bulunuyorlar. Hatta ‘yumuşak geçiş’ diye bir şey uydurmuşlar, buna uygun bir de aday telkininde bulunuyorlar.”

Yorumlar (0)