Gazeteci Fatih Ertürk'ten şok iddia: "Seçim öncesi HÜDA PAR ile AKP'den önce CHP görüştü"

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç youtube kanalında Gazeteci Fatih Ertürk'ü konuk etti. İkili CHP'nin durumunu konuştu.

GÜNDEM 20.06.2023, 14:37 20.06.2023, 15:10
Gazeteci Fatih Ertürk'ten şok iddia: "Seçim öncesi HÜDA PAR ile AKP'den önce CHP görüştü"

Flash Haber Ankara Temsilcisi Fatih Ertürk, Bizim TV'den Şaban Sevinç'in sorularını yanıtladı.

İşte Fatih Ertürk'ün konuşmasından satır başları:

DEĞİŞİM ETKİLİ OLMADI

Partide bir değişim havası var. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın çalışma arkadaşları ile ilgili toplumda soru işaretleri. Kılıçdaroğlu'nun son operasyonu etkili oldu mu derseniz olmadı.

ÖZKAN VE TOPRAK'A TEPKİ VAR

Son atanan danışman Özgür Yici daha önce KRT'de görev yapmış ve Tuncay Özkan'a yakın bir isim. CHP'de de Tuncay Özkan'a büyük tepki var. Bu atamalarda rahatlamıyor partiyi. Kemal Bey eğer seçimlerde genel başkan olursa yine eski ekibe döner mi diye bir korku var partililerde. Erdoğan Toprak ve Tuncay Özkan en çok tartışılan genel merkezde istenmeyen iki isim. Okan Konuralp'te Tuncay Özkan'a yakın isimdi Ömer Topsakal'da Tuncay Özkan'a yakındı. Ömer görevinde, Okan ise milletvekili. Ama şunu söylüyorum. Değişim böyle olmaz.

Değişim böyle olmaz! Kurultayda yeni bir parti meclisi seçilmeli ve şimdiye kadar eleştirilen isimlerle yollarını ayırmalı. Örgüte dayalı yeni bir kadro kurmalı. Tekrar sar baştan yapılırsa kopuşu yükseltir.

SÜREÇ UZARSA YEREL ÖN SEÇİM OLMAZ

Cumhuriyet Halk Partisi kendi içindeki tartışmaları bitemezse ne aday belirleme kalacak, ne belediye meclis üyeleri belirlenecek.... Kemal bey önseçim talebinide değerlendiremeyecek.

CHP HÜDA PAR İLE GÖRÜŞTÜ

Seçimlerden yaklaşık bir yıl önce CHP'li yetkililer ile HÜDA PAR arasında bir görüşme olduğunu ifade ederken bu görüşmede CHP'nin HÜDA PAR'ın görüşlerini aldı.Herşeyi anlatamıyorsun. Sıkıntılı bir tablo var. Ben tuz biber ekmek istemiyorum.

CHP ÖNCE DOĞAL MÜTTEFİKLERİ İLE BİR ARAYA GELMELİYDİ

CHP önce doğal müttefikleri ile bir araya gelip önce cepheyi sağlamlaştıracaktı.Ekstra oy getirecek ittifakın gereği olan partileride, koşullu kontrollü bir araya getirecekti. Ama öyle al 10 sana 10 sana milletvekili sana şekilde değildi.4 tane İYİ Partili CHP listelerinden girdi. Mantığı neydi?

Yorumlar (0)