'fuatavni' iddianamesi hazır: Said Sefa'ya ağırlaştırılmış müebbet talebi

Darbe girişimi öncesinde emniyet ve yargı operasyonlarını önceden duyurmasıyla bilinen Twitter hesabı ‘fuatavni’ olduğu iddia edilen Said Sefa hakkında ‘darbeye teşebbüs ve silahlı örgüt yöneticiliği’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis talep edildi.

GÜNDEM 18.01.2017, 12:50 18.01.2017, 12:50
'fuatavni' iddianamesi hazır: Said Sefa'ya ağırlaştırılmış müebbet talebi

Diken’nin haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı 196 sayfalık iddianamede Twitter’da ‘fuatavni’ hesabını ilk açan kişi olduğu öne sürülen Sefa’nın ‘cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs” ve “terör örgütü yöneticiliği’ suçlarını işlediği öne sürüldü.

 

‘fuatavni’ hesabından ‘örgütün kara propaganda ve dedikodu hesabı’ diye bahsedilen iddianamede Sefa’nın ağırlaştırılmış müebbet ve 10 yıldan 15 yıla kadar hapsi istendi.

 

Aynı iddianamede, aralarında şarkıcı ve yazar Atilla Taş’ın da yer aldığı 25’i tutuklu diğer 28 kişi hakkında ise ‘silahlı örgüte üye olmak’ suçundan beşer yıldan 10’ar yıla hapisleri talep edildi

 

Said Sefa’nın darbe girişiminden kısa süre sonra Türkiye’den ayrıldığı ortaya çıkmıştı.

Yorumlar (0)