'FETÖ' şüphelileri Rektör'ün gözdesi

Saygın akademisyenleri ihraç ettiren Rektör İbiş’in, ismi ‘FETÖ’ ile anılan iki isimden birini Veteriner Fakültesi kadrosuna aldığı, diğerini ise Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcılığı’na atadığı ortaya çıktı

GÜNDEM 10.02.2017, 14:19 10.02.2017, 14:19
'FETÖ' şüphelileri Rektör'ün gözdesi

Birgün’de yer alan habere göre, Ankara Üniversitesi’nde çoğu demokrat ve muhalif görüşleriyle bilinen 93 akademisyeni ihraç ettiren Rektör Erkan İbiş’in, Gülen yapılanması üyelerine yönelik soruşturmada adı geçen isimleri üniversitede önemli birimlere atadığı ortaya çıktı. İbiş’in YÖK’e bildirdiği isimler nedeniyle 676 ve 669 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) 21 öğretim üyesi, 686 sayılı KHK’de ise 72 akademisyen mesleğinden ihraç edildi.

 

Tutuklanan rektörü Ankara’ya getirdi

 

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş’in son dönemde üniversitede yaptığı atamalardaki isimlerin Gülen Cemaati’yle anılması dikkat çekiyor. İbiş, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında tutuklanan ve ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan eski Hâkkari Üniversitesi Rektörü Ebubekir Ceylan’ı Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi kadrosuna kattı. Üniversitenin bölüm sayfasına ismi de yazılan Ceylan’ın bu dönem ders verip vermeyeceği bilinmiyor. Eski Rektör Ceylan da tutuklanmadan önce tıpkı İbiş gibi, “Bu suça ortak olmayacağız” bildirisine imza atan akademisyenleri mesleklerinden ihraç ettirmişti.

 

İddialara rağmen dekan yardımcısı

 

İbiş’in Gülen yapılanmasına ilişkin şaibeli atamaları arasında Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Topuz da bulunuyor. Doç. Dr. Topuz’un ismi Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi olduğu dönemde Doç. Dr. Topuz’un ismi Cemaat itirafçısı Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Mustafa Arıkan’ın itiraflarında “cemaatin hukuk fakülteleri yapılanması içerisinde olduğu” şeklinde geçti. Rektör İbiş ise Doç. Dr. Topuz’u Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevine atadı. Doç. Dr. Topuz, hakkındaki iddiaların yoğunluk kazanmasının ardından fakültedeki görevlerinden 13 Ocak günü istifa etti. AKP ile yakın ilişkileriyle bilinen ve AKP’nin Siyaset Akademisi’nde ders veren Rektör İbiş, 15 Temmuz sonrası yaptığı açıklamalarla da tepki çekmişti. 667 ve 669 sayılı KHK’ler ile 21 öğretim üyesinin ihraç edilmesinin ardından CHP Ankara Milletvekili Murat Emir’in, İbiş’in faaliyetlerine ilişkin TBMM’de verdiği soru önergesinin ardından konuşan Rektör, KHK’lerle akademisyen ihraçlarının süreceğini ifade etmişti. İbiş, kasım ayında yaptığı açıklamada, “Bundan sonraki süreçte de ilişiği kesilecek olanlar olabilir. Bu süreç içerisinde açığa alınanlar, görevinden geçici olarak uzaklaştırılanlar var. Biz sayıları çok önemsemiyoruz. Kanun Hükmünde Kararnameler ile haklarında gereğini yapma kararlılığındayız” demişti.

 

Yorumlar (0)