Ferhat Tunç'tan Pınar Fidan'a İroni tepkisi:Alevi toplumunun değerleri üzerinden böyle mi ironi yapılır?

Pınar Fidan isimli kendini bilmez, Madımak Katliamı’na göndermede bulunarak, "Toplayıp hepsini bir otele tıkıp yakabilirsin" dedi. Gösterinin sosyal medya'da yayınlanması ile Fidan'a tepkiler geldi.

GÜNDEM 19.03.2020, 13:54
Ferhat Tunç'tan Pınar Fidan'a İroni tepkisi:Alevi toplumunun değerleri üzerinden böyle mi ironi yapılır?

Bir stand up programında Alevilere söylediği sözlerle ilgili Türkiye'nin aydın sanatçı ve yurttaşlarının tepkisini toplayan Pınar Fidan'ın "ironiydi" sözlerine Sanatçı Ferhat Tunç'tan yanıt geldi.


Sanatçı Ferhat Tunç'tan sert tepki


Sanatçı Ferhat Tunç ise sosyal medyada hesabından Fidan'a tepki gösterdi. Tunç, gelen eleştirilere ise şöyle cevap verdi; "Pınar Fidan özür dilemek yerine bunun bir ‘ironi’ olduğu açıklamasında bulunmuş, üstelik son derece üstenci bir üslüpla! Böyle bir sunumu 'mizah' diyerek aklamak mümkün değil. Mizahın sınırları tartışılmaz olabilir ancak acısı hala çok taze bir katliamı, bizden mizah konusu olarak kabul etmemizi beklemesin. Her şeyden önce mizah yaptığını, sanat yaptığını söyleyenlerin topluma duyarlılığı da beklenir. Aydınları yakılan ve halihazırda tehdit altında olan Alevi toplumunun değerleri üzerinden böyle mi ironi yapılır? Pınar Fidan’a sormak lazım, mizah illa güldürmek zorunda mıdır? Sivas katliamının acısı hala yüreklerimizde büyük bir yara olarak duruyor. İnsanlarımızın yakılmasıyla iglili sözüm ona ironi yapılırken, bunu sunanın da dinleyenin de kahkahalar atmasını normal mi karşılayalım? Pınar Fidan, yaşadığın o toprakların hâlâ yüzleşmediği acı bir tarihi var. Bu ucuz işlerle yüzleşmeyi değil, yozlaşmayı kolaylaştırırsın sadece."

Yorumlar (0)