EYT düzenlemesinde yaş sınırı yok! İşte detaylar...

Milyonlarca kişinin merakla beklediği EYT'de detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de yaptığı açıklamada yaş sınırı olmayacağını ve 2 milyon 250 bin kişinin emekli olabileceğini söyledi.

GÜNDEM 28.12.2022, 21:12
EYT düzenlemesinde yaş sınırı yok! İşte  detaylar...

tamamlamış olup da sadece yaş sebebiyle emeklilik bekleyenleri kapsıyor.

“AYRIM OLMAYACAK”

*Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz.

*Bu düzenleme ilk çıktığında 5.6 milyon emekli varken bugün 13.9 milyon emekliye hizmet veren Türkiye’ye ulaştık.

*Sosyal güvenlik sistemimizin aktif, pasif dengesini korumayı başarıyoruz. Emekli maaşlarında yıllar içinde yaptığımız yüksek oranlı artışlarla reel olarak bu k esimi kendi geliri ile geçinebilmesine imkan sağlayacak seviyeye çıkardık.

YAŞ SINIRI GETİRİLMEDİ

*Bugünkü düzenlemeyle 2 milyon 250 bin kişi emekli olacak. Emeklilikte yaş sınır olmayacak.

*Yaş şartı olmadan emekliliğe imkan sağlayan düzenlemeyi eski sistemdeki SSK, Bağ-Kur, emekli sandığı ayrımı olmaksızın mevcut yapıdaki herkes için geçerli kılıyoruz.

*Bir kısmı hizmet birleştirme, borçlandırma işlemlerini zaten başlatmıştır. Yeni düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle sistemin mali yükünü dengeleyecek çalışmaları yaptık.

*Taşerondan kadroya alınanlardan hemen emekli olmayacaklar için ayrı bir geçiş düzenlemesi hazırlıyoruz.

*Hazine ve Maliye Bakanlığımız bir kredi paketini devreye alıyor. Emekli olanların en azından bir kısmının çalışmaya devam edeceklerini biliyoruz.

*Bu anlayışla emekli olduktan sonra sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya devam edecek vatandaşlarımız için sosyal sigorta prim teşviki getiriyoruz.(Sözcü)

Yorumlar (0)