'Evet' için tek bir gerekçe gösteremiyorlar

‘Evet’ için tek bir gerekçe gösteremiyorlar

GÜNDEM 22.03.2017, 09:27 22.03.2017, 09:27
'Evet' için tek bir gerekçe gösteremiyorlar

Müjdat Gezen'nin Birgün'de yayımlanan yazısı şöyle;

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en son konuşmalarından birini hatırlatmak gerekiyor. Ne diyordu cumhurbaşkanı; “Tutturmuşlar bir terk adam. Tek bir adam diye. Tek adam diye bir şey yok.”

 

O halde sormak lazım, madem “tek adam” yok, ikinci adamı sormamız gerekiyor. İkinci adam kim? Başbakan mı? Bakanlar mı? Başka birisi mi? Madem tek adam rejimi değilse kim bu ikinci adam? Bunun bir cevabı yok. Kendileri de cevap veremiyorlar.

 

Açıklayamıyorlar!

 

Cumhurbaşkanı yardımcısı mı? Onlar zaten seçimle gelmiyor, maaşlı bürokratlar. Çünkü hazırlanan Anayasa tasarısı bir tek insanın buyrukları üzerine hazırlanan bir tasarı. Bu kadar üst üste hata yapıp da “Allah bizi affetsin, millet bizi affetsin, yanılmışız” diyen kişilere bu ülkeyi teslim etmenin doğru olacağı inancında değilim. Bu yüzden “Hayır” diyorum.

 

Bu milleti tek başına bıraksalar, ben milletin kesinlikle “Hayır” diyeceğine inanıyorum. CHP “Hayır” propagandası yapmasa, AKP ve MHP’nin bir bölümü “Evet” propagandası yapmasa, millet kendi karar verse “hayır” denilecektir.

 

Anayasa değişikliği teklifinde yer alan maddeleri açıklayamazlar, açıklayamıyorlar. Çünkü değişiklikle ilgili gelen sorulara dahi cevap veremiyorlar. Tek bir karşılıklı tartışma yok. Bütün dünyada tartışılarak, görüşülerek yapılıyor bu tür önemli değişiklikler.
Bana “evet” için tek bir gerekçe, halkın yararına tek bir gerekçe gösterirlerse ben “Evet” diyeceğim. Ama gösteremiyorlar. Bu nedenle “Hayır” diyorum.

 

Yorumlar (0)