'Evet' çalışmasını yapan bir devlet, 'Hayır'ı ise halk kendi emeğiyle büyütüyor...'

İstanbul Bahçelievler’de Birleşik Haziran Hareketi’nin düzenlenen ‘Hayır’ buluşması yoğun katılımla gerçekleşti.

GÜNDEM 27.03.2017, 09:09 27.03.2017, 09:09
'Evet' çalışmasını yapan bir devlet, 'Hayır'ı ise halk kendi emeğiyle büyütüyor...'

İstanbul Bahçelievler’de Birleşik Haziran Hareketi’nin düzenlenen ‘Hayır’ buluşması yoğun katılımla gerçekleşti. Buluşmaya CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Alper Taş ve Avukat Efkan Bolaç katıldı. 

 


Doymuyorlar


Birgün’de yer alan habere göre,  Panelin açılış konuşmasını yapan Şeker “Meclis’i bombalayanlar amacına ulaşamadı ama bu teklifle onların beceremediklerini AKP yapmaya çalışıyor. 15 Temmuz’dan hesap sormak için 16 Nisan’da ‘Evet’ deyin diye çağrı yapıyorlar. 15 Temmuz’u bu ülkenin yaşamasına neden olan onlar. Arkalarını dönüp gideceklerine bir de daha fazla yetki istiyorlar. Cumhurbaşkanı yardımcıları, bakanları bu sistemde tek adam atıyor. Onu da geçtik, kimi atayacağına dair bir kıstas yok. Yarın Mehmet Cengiz’i yardımcısı veya bakanı yapabilir” ifadelerini kullandı.

 

Devlet halka karşı

 


Ardından söz alan Taş, “Aslında ‘Evet’in tek bir aktörü var. Parti falan değil, ‘Evet’ çalışmasını yapan bir devletle karşı karşıyayız. ‘Hayır’ı ise halk kendi emeğiyle büyütüyor. Hiç kuşkunuz olmasın, 16 Nisan’da halkın ‘Hayır’ı devletin ‘Evet’ini yenecek. 2010 referandumunda ne dedilerse şimdi de aynı şeyleri söylüyorlar. O günlerde Gülen Cemaati’yle meydanlarda “ileri demokrasi” gelecek diye oy istediler. Geçen 7 yılda bırakın “ileri” olmasını sokakta demokrasi gören var mı? Hayır kazanıyor. Öndeyiz. ‘Evet’in Türkiyesi’nde eşitlik, özgürlük, kardeşlik, demokrasi olmaz. Bu değerler ancak Hayır’ın Türkiyesi’nde olur. 16 Nisan o ülkeyi kuracağımız gün olacak” ifadelerini kullandı.



Biz kazanacağız


Bolaç ise şöyle konuştu: “Biz yeni bir ülke kurabiliriz, eşit ve adil bir ülke kurabiliriz. Ama bunu bir kişi değil, 80 milyon yapacak. Artık biz kazanacağız, 16 Nisan’da yeni bir ülkenin ilk adımını atacağız.”

 

 

Mersin’de bildiri dağıtımı

 

Haziran Hareketi Mersin Meclisi, Forum AVM önünde toplanarak bildiri dağıtımı gerçekleştirdi. AVM içerisinde gezerek bildiri dağıtan Haziran üyelerine polis Genel Bilgi Taraması(GBT) yapmak istemesi üzerine polislere tepki gösteren Hazirancılar “Bu yaptığınızı evetçilere yapmıyorsunuz. Çifte standart uygulamayın. Gidin önce onlara yapın” diyerek GBT uygulamasını kabul etmedi. Haziran üyeleri tüm engellemelere rağmen bildirileri dağıtmaya devam etti.

Yorumlar (0)