Ethem'in avukatına örgüt üyeliği suçlaması

Gezi Parkı Direnişi ve 10 Ekim Katliamı davaları gibi birçok toplumsal davanın avukatı olan Kazım Bayraktar mesleğini yaptığı için örgüt üyeliğiyle yargılanıyor

GÜNDEM 17.01.2017, 15:02 17.01.2017, 15:02
Ethem'in avukatına örgüt üyeliği suçlaması

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre,  Gezi Parkı direnişi sırasında polis kurşunuyla yaşamını yitiren Ethem Sarısülük'ün avukatı Kazım Bayraktar, dava sonrası yaptığı açıklamalar nedeniyle örgüt üyeliğinden yargılanıyor.

 

Ethim Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar ve yedi sanık hakkında “terör örgütü üyeliği” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması Ankara 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

 

Duruşmada savunmasını yapan Bayraktar, Ethem Sarısülük'ün davası nedeniyle basına verdiği ifadelerin iddianamede “suç unsuru” olarak görüldüğünü ve “örgüt üyeliğiyle” bağdaştırılmaya çalışıldığını ifade etti. Bayraktar, “Ethem davasında sanığın perukla, gözlükle duruşmalar katılmasını, duruşmalar sonrasında davayı takip etmek isteyenlere polisin saldırısını eleştirdim. Bunları iddianameye koymuşlar. Bazı derneklerde panellerdeki konuşmalarım da 'suç unsuru' olarak görülmüş. Bu basın organları ve dernekler, devletin izniyle faaliyet yürüten yerler. Devlet izin verirken bu yerler 'yasa dışı örgütün açık yapılanması' olarak görülmüyor. Ancak insanlar buraya gittiği zaman 'terör örgütü üyeliğiyle’ suçlanıyor. Devlet onaylarken suç değil de onun onayladığı derneklere gidince suç” savunmasını yaptı.

 

İHD ile görüşmesi iddianamede

 

İddianamede yer alan bazı telefon kayıtları hakkında da Bayraktar, “Telefon görüşmemde İnsan Hakları Derneği'nden bir arkadaşla konuşuyoruz. 14 yıl aynı büroyu paylaştığım ve hayatını kaybeden bir arkadaşın anmasına katılmak için yapılan bir görüşmedir. Mezar anması örgüt üyeliğine kanıt olarak sunulmuş. Biz mezar anmaları yaparız. Deniz’in, Mahir'in anmalarına da gideriz” dedi.

 

Direnme hakkı da suç oldu

 

Kendisinin direnme hakkının da iddianamede “suç” olarak yer aldığını belirten Bayraktar, “15 Temmuz sonrasında AKP iktidarı direnme hakkında bahsediyordu” hatırlatmasında bulundu. Bayraktar savunmasının sonunda Türkiye'de bir korku toplumu yaratılmaya çalışıldığını vurgulayarak, “Korku toplumuna karşı korkmuyoruz ve susmuyoruz” dedi.

 

Bayraktar'la beraber yargılanan diğer altı sanık da daha önce savcılıkta verdikleri ifadelerin aynen geçerli olduğunu söyledi. Bir sanık ise yurt dışında olduğu için ifadesi alınamadı. Dava 28 Mart tarihine ertelendi.

 

Yorumlar (0)