Eski militandan uyarı: 'Herkes tehdit altında'

Ebu Mutassim isimli eski IŞİD militanı, örgütün Türkiye’yi nasıl gördüğüne ilişkin, “Liderleri sırtını İslam’a dönmüş, Müslüman bir ülke olarak görüyorlar. Amerikalılarla ve Ruslarla işbirliği yapan bir ülke olarak kabul ediyorlar” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 04.01.2017, 10:06 04.01.2017, 10:06
Eski militandan uyarı: 'Herkes tehdit altında'

Independent’ta yer alan habere göre, “IŞİD tarafından olabilecek en kötü düşman olarak görülüyorlar. IŞİD Türkiye’ye savaş açtı” diyen eski militan, Irak’ta Musul çevresinde, Suriye’de ise Rakka etrafında baskı altına giren IŞİD’in, Suriye ve Irak dışında saldırıları teşvik etmeye başladığını söyledi.


‘Artık herkes tehdit altında’

 


Ayrıca, Suriye’deki iç savaştan kaçmış olan, ancak Türkiye’ye sığındıklarında Urfa’da IŞİD üyeleri tarafından tehdit edildikleri gerekçesiyle İstanbul’a gelen Beşar Esad karşıtı Suriyelilerle konuşan Independent editörü bu görüşmede, Urfa’daki imamların, sık sık gençleri IŞİD’i ve Nusra Cephesi’ni desteklemeye çağırdığı bilgisini paylaştıklarını yazdı.



İstanbul’da Independent’a konuşan Yassir Abdülhamid adlı Esad karşıtı Suriyeli, “IŞİD tehditleri yüzünden Urfa’dan ayrıldım. Urfa gibi yerler neredeyse Suriye kadar tehlikeli hale gelmişti. Türk yetkililerin haberi olmadan IŞİD’in nasıl o kadar rahat faaliyet gösterebildiğini anlayamıyorduk. Urfa ya da Kilis gibi yerlerde biz Suriyeli muhalifler tehdit altındaydık. Şimdiyse İstanbul’da herkes IŞİD tehdidi altında” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)