banner773

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: HÜDA PAR’ı Hizbullah yönetiyor

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Hizbullah ve HÜDAPAR ilişkisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hizbullah'ın varlığını gizli ve silahlı şekilde devam ettirdiğini ve yöneticilerinin HÜDAPAR'ı yönettiğini vurgulayan Hanefi Avcı, PKK'ye karşı eylem yaptığı için örgütün 1990'lı yıllarda devlet tarafından kollandığını söyledi.

GÜNDEM 03.04.2023, 11:15 03.04.2023, 11:18
Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı: HÜDA PAR’ı Hizbullah yönetiyor

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Hizbullah ve HÜDAPAR ilişkisini anlattı. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'e konuşan Avcı, "HÜDAPAR’ın ortaya koyduğu bütün veriler Hizbullah’ın da savunduğu veriler ve ideolojiler. Eski Hizbullah yöneticilerini, 'önderimiz, şehidimiz' diye anıyorlar” dedi.

Cumhur İttifakı'na destek verdiğini açıklayan ve bazı milletvekillerini AKP listesinden TBMM'ye sokmaya hazırlanan HÜDAPAR'ın Hizbullah'ın devamı olduğunu söyleyen Avcı şöyle konuştu:

"HÜDAPAR, bütün toplantılarında, gösterilerinde, halka yaptığı seminerlerde geçmişte Hizbullah örgütünün yöneticisi olmuş, çatışmada öldürülmüş herkesle ilgili fotoğraflar gösteriyor, ‘önderimiz, şehidimiz' diye anıyor. Her yıl öldürüldükleri tarihte anmalar yapılıyor, gösteriler tertipleniyor, birçok şey yapıyor. Zaten adına bile bakarsanız Hizbullah manasını Arapçadan Türkçeye çevirirseniz ‘Allah'ın Partisi', HÜDAPAR'ın da anlamı Allah'ın partisidir.”

"HİZBULLAH GİZLİ VE SİLAHLI"

Hizbullah'ın varlığını devam ettirdiğini ve yöneticilerinin HÜDAPAR'ı yönettiğini vurgulayan Hanefi Avcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Hizbullah var. İllegal, yeraltı, gizli ve silahlı. Hizbullah'ın yönetiminden birkaç insan HÜDAPAR'ı yönetiyor. Yani HÜDAPAR ve Hizbullah iki ayrı örgüt gibi ama biri legal devamı gibi. Asıl yöneten, asıl mekanizma Hizbullah. Yani Hizbullah hâlâ var ve yer altında sessiz. Silahlı, gerektiğinde ortaya çıkar. Şu anda silahlı ortam müsait değil."

"MAHKEMEYE BİLE SEVK EDİLMİYORLARDI"

Hanefi Avcı, Hizbullah'ın 1990'lı yılların sonunda Güneydoğu'da PKK'ye karşı eylemler yaptığı için devlet tarafından kollandığını da anlattı:

"Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır'da PKK'ya karşı oldukları için bunların bir örgüt değil, birbiriyle haberleşen insanlar olduğu düşünüldü ve devlet olumlu yaklaştı. Bırakın tutuklanmasını, mahkemeye bile sevk edilmiyorlardı. 17 Ocak 2000'de örgüt lideri Hüseyin Velioğlu öldürüldü. Tüm raporlara ulaşıldı. 8 bin insan bu örgütün militanı. 43 ilde operasyonlar yapıldı.Çok sayıda militan yakalandı, bazıları yurtdışına kaçtı. Sonrasında yakalananların tutukluluk sürelerinde 10 yılı doldurduğu için tahliye edildiler."

Yorumlar (0)