Erdoğan'a suikast timi hakim karşısında

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin dava bugün Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlıyor.

GÜNDEM 20.02.2017, 11:56 20.02.2017, 11:56
Erdoğan'a suikast timi hakim karşısında

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Duruşmalar için Muğla Ticaret Odası’ndaki özel salon hazırlandı. Duruşma öncesi salon etrafında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

[Haber görseli]

 

Davanın tutuklu sanıkları saat 09.00'da, yargılamanın yapılacağı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'na getirildi.

Sanıkların sevki sırasında ise duruşmayı izlemek için gelen bir grubun "Game over Feto" pankartı açtığı belirtildi.

 

[Haber görseli]

 

Davanın iddianamesi



Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede 47 şüpheli yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müştekiler arasında olduğu iddianamede, Gülen de Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesindeki "Örgüt yöneticileri, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen bütün suçlardan dolayı ayrıca fail olarak cezalandırılır" hükmü gereğince "bir numaralı sanık" sıfatıyla bulunuyor. Çiğli imamı olduğu belirtilen ‘Paşa lakaplı’ Zekeriya Kuzu ve otel baskınını yönettiği iddia edilen Gökhan Şahin Sönmezateş de sanıklar arasında.

Yorumlar (0)