Erdoğan: Yangın konusunda sorumluluk büyükşehir belediyelerindir

Erdoğan, yangın konusunda belediyelerin şehirlerden birinci derece sorumlu olduğunu belirterek, "Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır" dedi.

GÜNDEM 05.08.2021, 01:03
Erdoğan: Yangın konusunda sorumluluk büyükşehir belediyelerindir

A Haber, ATV ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'orman yangınlarının tüm dünyanın mücadele ettiği koronavirüs salgını gibi uluslararası tehdit olduğunu' belirterek, "Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi ülkemizde de orman yangınlarında büyük artış yaşandı, burada siyasete yer olmamalı" dedi.

Erdoğan yangın konusunda, belediyelerin şehirlerden birinci derece sorumlu olduğunu vurgulayarak, "Yerleşim bölgelerindeki yangın vesairelerin sorumluluğu kimin? O da oradaki büyükşehir belediyelerinin sorumluluğundadır" görüşünü dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefetin yanan alanların imara açılacağı yönündeki iddialarına da değinerek "Bay Kemal'e vereceğim bir cümlelik cevap var. Benim Kültür ve Turizm Bakanı'ma vermiş olduğum böyle bir yetki yok" dedi.

Yorumlar (0)