Erdoğan Toprak'tan EYT çıkışı:Hangisi millete zarar? 3 maaş almak mı, yıllarca çalışıp emekli maaşı alamamak mı?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı Erdoğan Toprak, "46 yaşında SSK emeklisi, bir de milletvekili emeklisi olan CB Erdoğan, EYT’lilerin AKP eliyle gasp edilen emeklilik talebini “millete zarar” deyip menediyor. Hangisi millete zarar ve eza; Devletten 3 maaş birden almak mı, yıllarca çalışıp bir emekli maaşı bile alamamak mı?" paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 18.11.2019, 14:07 18.11.2019, 14:33
Erdoğan Toprak'tan EYT çıkışı:Hangisi millete zarar? 3 maaş almak mı, yıllarca çalışıp emekli maaşı alamamak mı?

GAZETEKRİTİK/ÖZEL

EYT ile İlgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan önemli bir açıklama gelmişti.Emeklilikte yaşa takılanlar yani EYT’liler uzun süredir konuyla ilgili bir düzenleme yapılıp yapılmayacağını merak ediyordu. 


İstanbul’da toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Tutturmuş bir EYT, erken emeklilik.  İskandinav ülkelerinin hepsi bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar bunun bedelini ödediler. Niçin erken emeklilik? Bırakalım ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını alsın. Erken emekli olduğu zaman ideal ücreti alamayacak hem de ikinci bir iş aramak suretiyle ikinci iş ile işsizliğe öncü olacak." demişti.
Erdoğan'ın bu açıklmasını CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na soran gazetecilere emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını çözeceklerini belirtmişti.


Kılıçdaroğlu'ndan sonra bugünde Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak bir paylaşımda bulundu.


TOPRAK'TAN EYT'LİLERE DESTEK
Toprak, "46 yaşında SSK emeklisi, bir de milletvekili emeklisi olan CB Erdoğan, EYT’lilerin AKP eliyle gasp edilen emeklilik talebini “millete zarar” deyip menediyor. Hangisi millete zarar ve eza; Devletten 3 maaş birden almak mı, yıllarca çalışıp bir emekli maaşı bile alamamak mı?" paylaşımda bulundu.


 

Yorumlar (0)