Erdoğan, Sinan Oğan ile bir araya geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan ile İstanbul'da bir araya geldi. İkili, yaklaşık 1 saat görüştü. Görüşmenin başladığı sıralarda AA, Erdoğan'ın bugün ABD basınına verdiği mülakatta söylediği, "Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız" ifadelerini servis etti.

GÜNDEM 19.05.2023, 18:18 19.05.2023, 18:19
Erdoğan, Sinan Oğan ile bir araya geldi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Sinan Oğan'ı İstanbul'da Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Erdoğan-Oğan görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Bu görüşme Erdoğan'ın resmi programında yer almıyordu.

ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan, 14 Mayıs'ta sonuçlanan Cumhurbaşkanlığı ilk tur seçiminde yüzde 5,2 oranında oy almıştı.

Bugün Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ATA İttifakı ortaklarından Zafer Partisi’nin lideri Ümit Özdağ ile bir araya geldi.

Görüşmeye Sinan Oğan’ın da katılması bekleniyordu ancak Oğan bu görüşmede yer almadı.

AA’DAN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM

Erdoğan’ın ile Oğan’ın bir araya geleceği bilgisinin öğrenildiği dakikalarda Anadolu Ajansı’nın canlı gelişmeleri paylaştığı “AA Canlı” isimli Twitter hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı.

Bugün CNN International’a konuşan Erdoğan, “1 milyona yakın mültecinin topraklarına dönmesi için Suriye'de konut yapımıyla ilgili projeler hazırladık. Mültecilerin ülkelerine dönmesini sağlayacağız” ifadelerini kullanmıştı.

AA bu sözleri, tam Erdoğan-Oğan görüşmesinin başladığı sırada sosyal medyadan servis etti.

Öte yandan Erdoğan aynı yayında Sinan Oğan’a ilişkin “İsteklerine boyun eğmeyeceğim” mesajını vermişti.

ERDOĞAN MÜLTECİLERLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, seçimden 2 gün önce gençlerin sorularını yanıtladığı bir yayında, Suriyeli göçmenleri gönderme niyetlerinin olmadığını söylemişti.

“Suriye’nin kuzeyinde 100 binin üzerinde konut inşa ettik. Bu bölgelere gönüllü dönüşler de başladı” diyen Erdoğan, sözlerinin devamında, “Bize sığınan insanları zorla kapıya koymak insani, vicdani ve medeniyet değerlerimize uygun değildir” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)