banner758

Erdoğan okul dışında seçmene para dağıttı

Türkiye, cumhurbaşkanı ikinci tur seçimleri için oy vermeye devam ederken, oyunu İstanbul’da kullanan Erdoğan’ın hareketleri uluslararası medyada gündem oldu.

GÜNDEM 28.05.2023, 16:59
Erdoğan okul dışında seçmene para dağıttı

Oy verme işlemi sonrasında vatandaşlarla bir araya gelen Erdoğan’ın elindeki 200 TL’lik banknotları vatandaşa verdiği görüntüleri İngiliz haber ajansı Reuters servis etti. Görüntülerde Erdoğan’ın elindeki 200 TL’yi verdiği görülüyor.

REUTERS: “ERDOĞAN GEÇMİŞTE DE PARA VERMİŞTİ”

Reuters haber ajansı, “Erdoğan değeri yaklaşık 10 ABD doları olan 200 TL’lik banknotları  verdi ve kapının dışında sıraya giren destekçilerinin elini sıktı. Bu hareket Erdoğan için bir gelenek halini aldı. İslam aleminin kutsal günlerinde de Erdoğan benzer hareketler yapıyor ve çocuklara paranın yanında oyuncak da veriyordu” yorumunu yaptı.

Hint medyası da Erdoğan’ı manşetlerine taşıdı… Hindistan’ın popüler TV kanallarından WION, “Türkiye’de seçimler: Erdoğan  destekçilerine nakit para verdi ve bu açıkça yasaların ihlali” başlığını attı.

Haberde, “Erdoğan seçim günü para verdi: Bu ne demek” diye sorarken, “Türkiye’de yasalar adayların seçim günü kampanya yapmasını engelliyor. Ülkenin seçim kurulu henüz Erdoğan’ın para vermesiyle ilgili bir açıklama yapmadı” ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)