Erdoğan 'Nazi uygulaması' dedi, Bakan Zeybekci Almanya'ya teşekkür etti...

Almanya'da Türk bakanların konuşacağı etkinliklerin iptal edilmesinin Ankara-Berlin ilişkilerinde yarattığı gerilimin ardından ilk kez bir Türk bakan bu Almanya'da konuşma yaptı. AKP Hükümeti ve Erdoğan Almanya'nın aleyhinde konuşurken Zeybekçi Almanya'ya teşekkür etti.

GÜNDEM 07.03.2017, 11:13 07.03.2017, 11:13
Erdoğan 'Nazi uygulaması' dedi, Bakan Zeybekci Almanya'ya teşekkür etti...

Köln'de AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci"Almanya'da bu dost vatanda, bu dost ülkede milyonlarca Türk vatandaşımız var. Burada AK Partimizin Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezinin yaptığı çalışmalardan birini yapıyoruz. Hakkımız olan bir faaliyeti yerine getiriyoruz" dedi. Söz konusu etkinlik daha önce iki kez iptal edilmişti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre,  Zeybekci, Almanya'nın Köln kentinde AKP Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından kent merkezindeki bir salonda düzenlenen programa katıldı. Burada bir konuşma yapan Zeybekci, sözlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın selam ve sevgilerini ileterek başladı.

Almanya’da milyonlarca Türk vatandaşı olduğuna dikkati çeken Zeybekci, "Ben eminim bu salonlardan çok daha fazlasını dolduracak, belki stadyumları almayacak kadar kardeşlerimiz var. Almanya’da bu dost vatanda, bu dost ülkede milyonlarca Türk vatandaşımız var. Burada AKPmizin Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi'nin yaptığı çalışmalardan birini yapıyoruz. Hakkımız olan bir faaliyeti yerine getiriyoruz" diye konuştu.

Bu hakkı kullandırmada gayretlerinden dolayı Alman hükümetine teşekkür eden Zeybekci, "Yaklaşık 1 milyon seçmenin olduğu, her biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan vatandaşlarımızla buluşmak gibi bir hakkımızı kullanıyoruz. Bu hakkı her misafir eden ülkenin kullandırmak gibi bir görevi vardır. Bu yüzden ben bu hakkı kullandırmada gösterdikleri gayretten dolayı Almanya’ya, Almanya hükümetine, federal hükümete teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya'yı bir "dostevi" olarak gördüğünü dile getiren Zeybekci, "Biz her şeye Yunusça yaklaşacağız. Yunus Emre öyle diyor. 'Biz gelmedik davi için, bizim işimiz sevi için. Dostun evi gönüllerdir. Biz gönüller yapmaya geldik.' Biz dostevine geldik, dostevindeyiz ve sevdiklerimizle beraberiz" diye konuştu.

Yorumlar (0)