Erdoğan İmralı'ya heyet gönderdi iddiası

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş iktidarın Abdullah Öcalan ile görüşmek için İmralı'ya heyet gönderdiği iddiasına ilişkin, "Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı" dedi.

GÜNDEM 28.04.2023, 15:02
Erdoğan İmralı'ya heyet gönderdi iddiası

Cumhuriyet'e konuşan Demirtaş, “Erdoğan, İmralı’ya heyet gönderdi” iddialarıyla ilgili, şöyle konuştu:

“Öcalan, ailesi ve avukatlarıyla iki yıldan uzun süredir görüştürülmüyor. Demek ki Erdoğan, Öcalan’dan istediği şeyi alamadı ve bu nedenle onun dış dünyayla temasını engelliyor.  Bu iddiayı dile getiren gazeteci Amed Dicle, emin olmasaydı söylemezdi. Aynı bilgi, benim kaynaklarım tarafından da doğrulandı. İmralı’da sonuç alamayınca sahada Kürtlere baskıyı artırıp HÜDA PAR’ı yedeklemeyi tercih ettiler.”  

Halk TV'de Şule Aydın'ın hazırlayıp sunduğu Haber Masası programına katılan Gazeteci Murat Ağırel, bu iddiaları doğruladı. Ağırel, Öcalan'la görüşmenin 28 Mart'ta gerçekleştiğini kaydetti.

Ağırel, ne konuşulduğuna dair ise şu bilgileri verdi:

"28 Mart günü üst düzey bürokratlar PKK terör örgütü ele başı Öcalan'la görüştü. Ben aslında içeride ne konuşulduğunu merak ediyorum. Seçimler için bir pazarlık yapıldı mı? İçerideki katil ne söyledi? Ne pazarlık yapıldı? 'Beni 10 yılda çıkaracaksınız, seçimle ilgili bunları vadetmişsiniz, bundan sonra da ben de yokum' dediğine yönelik iddialar var. Hangisinin gerçek olduğunu tabii bilmiyoruz, çok vahim iddialar."

Bürokratlara görüşmenin içeriğini soran ancak cevap alamayan Ağırel, "Bu görüşmeyi soracağınız kaynaklar kısıtlı. İçeriği hakkında bir şey söylemek istemiyorlar. Daha önce erzak göndermişler. İçeride ne konuştular bilmiyoruz. Basına yansıyan basında dile getirilen konu bazı tekliflerin yapıldığı, bu tekliflerin kabul görmediği yönünde. Bunu sorduğumda bu minvalde görüşme dediler" diye konuştu.

Ağırel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da yerel seçimler döneminde terör örgütü liderinin kardeşinin TRT'ye çıkıp elinde bir mektubu okuması ve aynı zamanda mesaj vermesi gibi bir durum söz konusu... Şimdi ise yine seçim yaklaştı, yine sayılı günler var. Bu süre içerisinde yine bazı girişimler oluyor. Aksini düşündüğünüzde muhalefetin terör örgütleriyle içli dışlıymış gibi; terör örgütü mensuplarının serbest bırakacakmış gibi algı yapılıyor."

Yorumlar (0)