Erdoğan, 'ikinci peygamber'miş!

Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Allah'ın vasıflarını toplamış lider", "ikinci Peygamber", "Ona dokunmak ibadettir" gibi tepki çeken söylemlere bir yenisi eklendi. Balıkesir'de, Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı bir pankartta, "Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır" ifadesi yer alıyor

GÜNDEM 28.02.2017, 13:41 28.02.2017, 13:41
Erdoğan, 'ikinci peygamber'miş!

Balıkesir Alihikmetpaşa Meydanı’nda Altıeylül Belediyesi imzalı bir pankart tepkilere neden oldu. Birgün’de yer alan habere göre,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı tepki çeken o pankartta, "Ne yapsalar boş, göklerden gelen bir karar vardır" ifadesi yer alıyor.

'MAİL Mİ GELDİ!'
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, söz konusu pankartla ilgili konuştu. İnce, "'Göklerden gelen bir karar vardır' diye kocaman bir afiş asılıyor AKP teşkilatı bunu seyrediyor. Gerçekten şaşkınım. Bu nasıl bir yalandır, nasıl bir din sömürüsüdür?" dedi. CHP'li İnce, şu ifadeleri kullandı: “Bunlar kafayı kırmışlar yahu, gerçekten kırmışlar. Böyle bir din yok arkadaşlar. Elhamdülillah hepimiz Müslümanız. Göster bakayım kararı, nasıl bir karar bu? Yani Allah’tan karar varmış, öyle söylüyor. Yalana bak. Göklerden gelen bir karar varmış; mail mi geldi, Facebook’tan mı, Twitter’dan mı, nereden geldi? Siz kendinizi peygamber mi sanıyorsunuz?"

Trabzon’da da Cumhurbaşkanı'nın fotoğrafının altına "Üzülme Allah seninle" yazılmıştı.

Daha önce de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dini referanslar üzerinden, "Allah'ın vasıflarını toplamış lider", "ikinci Peygamber", "Ona dokunmak ibadettir" gibi tepki çeken atıflarda bulunulmuştu. İşte o açıklamalar:

'ERDOĞAN ALLAH'IN VASIFLARINI TOPLAMIŞ BİR LİDER'
2014'te seçim çalışmaları kapsamında Düzce'de açılan seçim bürosunda konuşan AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan Erdoğan için, "Allah'ın bütün vasıflarını toplamış bir lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan var. İşte bunun önünü kesmek istediler" ifadelerini kullanmıştı.

'ERDOĞAN İKİNCİ PEYGAMBERDİR'
14 Kasın 2009'da, AKP Aydın Merkez İlçe Kongresi'nde 1500 kişiye hitap eden dönemin Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser yaptığı konuşmada "Bu çatı altında olan insanlarımızın Başbakana olan sevgisinden, saygısından kimsenin şüphesi olmasın. Biz Başbakanımızın aşığıyız, Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamber gibidir. Başbakana ihanet etmeyi asla kabul edemem. Sevgimiz, saygımız, partimiz var olduğu sürece de devam edecektir" demişti.

'ERDOĞAN'A DOKUNMAK İBADETTİR'
Dönemin AKP Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de, "Teşkilattaki arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

'ERDOĞAN İÇİN ŞÜKÜR NAMAZI KILINMALI'
Dönemin Trabzon Of Belediye Başkanı AKP'li Oktay Saral, Erdoğan için her gün 2 rekat şükür namazı kılınması çağrısında bulunmuştu. Saral, "Allah, Başbakanımızı bizim başımıza nasip ettiği için her gün iki rekat şükür namazı kılmamız gerekir. Türkiye, İslam dünyasının lideri konumunda. Türkiye kabuğunu kırdı, artık dünyaya yön veren bir ülke konumuna geldi” demişti.

 

Yorumlar (0)