Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Sunucu Fatih Portakal hakkında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Tekalif-i Milliye" hatırlatmasına yönelik Twitter paylaşımı nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

GÜNDEM 07.04.2020, 08:25
Erdoğan'dan Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında Twitter'dan yaptığı bir paylaşım nedeniyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

AA'nın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, Erdoğan'ın dünkü kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada koronavirüs salgınında milli dayanışmanın önemini vurguladığını ve tarihsel bir örneklik olarak Tekalif-i Milliye Kanunu'ndan bahsettiğini kaydetti.

Portakal'ın attığı tweet ile Erdoğan'ın kastetmediği ve söylemediği bir takım iddialarla tasarruf ve mevduat sahiplerinden zorla para isteneceği yönünde beyanlarda bulunduğunu belirten Özel, "Bunlar tamamen yalan ve halkı manipüle etmeye yönelik ifadelerdir. Bu nedenle Fatih Portakal hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına Türk Ceza Kanunu ve BDDK mevzuatı kapsamında tarafımızca suç duyurusunda bulunulmuştur" açıklamasını yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilen dilekçede de Fatih Portakal hakkında, Twitter mesajında Türk Ceza Kanunu'nun 299/1-2. maddesinde hükmü bulunan Cumhurbaşkanına hakaret suçu ve resen belirlenecek suçlar gereğince soruşturma yapılıp hakkında kamu davası açılması istendi.

Yorumlar (0)