banner758

Ekrem İmamoğlu:"Bana verilen ceza hükümetin İstanbul’u kaybederek yaşadığı büyük travmadan kaynaklanıyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İngiliz Financial Times'a yaptığı açıklamada, "Onlar demokrasiyi baltalıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla insanoğluın seçme özgürlüğünü reddediyorlar. Seçmen 2023 seçimlerinde sandıktan buna yanıt verecektir" dedi.

GÜNDEM 11.01.2023, 11:30
Ekrem İmamoğlu:"Bana verilen ceza hükümetin İstanbul’u kaybederek yaşadığı büyük travmadan kaynaklanıyor"

İstanbul Büyükkent Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Financial Times (FT) gazetesinden Ayla Jean Yackley'e konuştu.


Gazetede "Türkiye’de muhalefet lideri siyasi yasağın demokrasiyi baltaladığını söyledi" başlığıyla yayınlanan haberde, "İmamoğlu, seçmenin Recep Tayyip Erdoğan’ın partisini sandıkta cezalandıracağını öngörüyor" denildi.


İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Onlar demokrasiyi baltalıyorlar ve kelimenin tam anlamıyla insanların seçme özgürlüğünü reddediyorlar. Seçmen 2023 seçimlerinde sandıktan buna cevap verecektir ve bu hükümet ağır bir yenilgi alacaktır" ifadelerini kullandı.


"Bana verilen ceza hükümetin İstanbul’u kaybederek yaşadığı büyük travmadan kaynaklanıyor" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:


"Yargının ne kadar politize olduğunu görmek için bir tek benim davama bakmanıza gerek yok. Bu konum demokrasiyi etkiliyor. Türkiye’de ilgili kurumlara dikte eden baskıcı bir mentalite var. Kimsenin onlara karşı olmasını istemiyorlar."

Yorumlar (0)