Ekrem İmamoğlu:23 Haziran 2019'da Türkiye'nin vicdanı İstanbul ile birlikte ayağı kalktı!

Ekrem İmamoğlu, "Bugün İstanbul’dan tüm dünyaya demokrasi ve özgürlük konusunda ilham kaynağı olan bir günün ikinci yıldönümü.. Bugün hem “Demokrasi Şenliği” için bir araya geldik hem de siz İstanbullulara İBB yönetimi olarak dördüncü kez hesap vermek için buluştuk" paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 23.06.2021, 20:18 23.06.2021, 20:34
Ekrem İmamoğlu:23 Haziran 2019'da Türkiye'nin vicdanı İstanbul ile birlikte ayağı kalktı!

Gazetekritik/İstanbul - İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran seçiminin yıl dönümünde İstanbullulara hesap veriyor.

İşte İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları:

23 Haziran 2019 günü, iradeleri yok sayılmak istenen sizler, İstanbullular kural tanımayan, kibir dolu biranlayışı tarihe gömdünüz. O gün Türkiye’nin vicdanı, İstanbullularla birlikte ayağa kalktı ve kendisini vatandaşın üzerinde görenleri mahkum etti.

 31 Mart İstanbul seçimlerini kaybettikleri gerçeğini hazmedemeyip, kurum ve kuralları bertaraf ederek seçimleri tekrar ettirenlerin içine düştüğü durum ibretliktir.

Seçimi iptal ettirmek için her gün yeni bir yalan, yeni bir bahane üretenler, “Çünkü çaldılar” iftirasını atanlar, şimdi o günleri unutturmak çabasındalar. Unutturmak istiyorlar ama yaptıklarından yeterince ders almadıkları da ortada!

Dün vatandaşın iradesini iptal ettirmeye gayret edenler, bugün ellerinden gelse, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni iptal ettirecekler.

23 Haziran 2019’da olan bitenlerden ders çıkarmadan bırakın bu ülkeyi, tek bir kenti, tek bir mahalleyi ve tek bir sokağı bile yönetemezsiniz.

Atanan rektörü eleştirdikleri için bursları kesilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine İBB olarak destek olacağız.

Ayrıntılar gelecek...

Yorumlar (0)