Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit gözaltına alındı

5 Mayıs günü yapılan ev baskınlarında yurtdışında olduğu için gözaltına alınmayan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı

GÜNDEM 22.05.2017, 06:03 22.05.2017, 06:03
Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit gözaltına alındı

ETHA’da yer alan habere göre, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 5 Mayıs gecesi İstanbul, Ankara, Samsun, Kocaeli ve Mersin’de ev baskınları yapılarak Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Kadın Meclisleri üyesi 12 kişi gözaltına alınmıştı.

 

Sosyalistler 12 günlük gözaltı sürecinin ardından 17 Mayıs günü Mersin Adliyesi’ne çıkarıldı. Savcılık ifadelerinin ardından 18 yaşından küçük Y.K. ve H.B. adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, diğer 10 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmişti.

 

Mahkeme, Özgür Baykara ve Yunus Varlı hakkında tutuklama kararı verirken, Esra Güzey Ersoy, Halil Tiryaki, Ekin Baran Taştan, Neslihan Atahan, Mert Üçler, Metin Gecgel, Tülin Gür ve Aylin Yıldız’ı “şehir dışına çıkma” yasağı vererek serbest bırakmıştı.

 

Aynı soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan ve yurtdışında olduğu için gözaltına alınmayan Eğitim-Sen Kadın Sekreteri Ebru Yiğit, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda gözaltına alındı.

Yorumlar (0)