Dr. Gergerlioğlu kendisine yapılmak istenen saldırı girişimi hakkında konuştu

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kocaeli Milletvekili Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu, İzmit Kuruçeşme'de partili arkadaşları ile seçim çalışması yaparken bir grup provakatör tarafından tacize ve engellemeye maruz kaldı.

GÜNDEM 02.05.2023, 09:38
Dr. Gergerlioğlu kendisine yapılmak istenen saldırı girişimi hakkında konuştu

Konuyla ilgili Gergerlioğlu “Ne olursa olsun Kocaeli’nden en az 2 vekil çıkarılmasının engellenmeyeceğini” söyleyerek " Beni tanırsınız ben bütün hukuksuzluklara hukuk ile cevap veririm. Bu olay da demokratik bir tepki değil alenen bizim siyaset yapma hakkımızın barbarca engellenmesidir. Biz konuyla ilgili gerekli mercilere gerekli şikayetlerimizi yaptık. Bundan sonra söz yargıdadır. Sorumlu medyadan da ricam toplumsal barışımıza kast etmiş bu oluşumlara müsamaha göstermemeleri ve demokrasiden yana tavır almalarıdır.” diye konuştu.

Gergerlioğlu'nun açıklamasının tamamı şu şekilde:

"Tüm bağımsız kamuoyu anket araştırma sonuçları da gösteriyor ki oylarımız artıyor ve gerçekten önemli bir sonuç almaya son derece yakınız.

14 Mayıs seçim sürecindeyiz, seçim sathı mailinde giderek artan bir ilgi ile karşılaşıyoruz. 2018 seçimlerinde 1 vekil çıkartan ilimiz şu anda 2 vekile yürüyor, net bir şekilde tüm bağımsız kamuoyu anket araştırma sonuçları da gösteriyor ki oylarımız artıyor ve gerçekten önemli bir sonuç almaya son derece yakınız. Biz bunu zaten sahada da görüyoruz, inanın ki gittiğimiz her ilçede her mahallede, her sokakta, her caddede gezdiğimiz, ziyaret ettiğimiz her esnafımızda gayet güzel karşılanıyoruz ve çok güzel sohbet, muhabbetlerimiz oluyor partimize yönelik sempatinin arttığını, Kocaeli’nde önemli bir çalışma ile sergilediğimiz milletvekili performansının da karşılık bulduğunu görüyoruz. Bu bizi sevindiriyor fakat birilerini rahatsız ediyor!

Provokatör bir grup Kuruçeşme’de propaganda yapamayacağımızı söyleyerek “Buradan gidin, sizi istemiyoruz.” diyerek hakaret ve küfür ifadelerini kullandılar.

Biz her yerde, sokaklarda, caddelerde gayet güzel insanlar tarafından ilgi ile karşılanıyoruz ve takdirlerini bildiriyor insanlarımız fakat birileri bazı karanlık güç odakları bundan rahatsız! Bundan dolayı son 13 gün kala artan saldırılar ile karşı karşıyayız. Bunların son çırpınışlar olduğunu söyleyelim, son çırpınışlarıdır zaten bu çırpınışların artması nasıl büyük bir tedirginlik yaşadıklarını ve yenilgiye ne kadar yakın olduklarını göstermektedir. Yenilgilere aşikâr oldukça saldırganlıkları artıyor! Halktan gördüğümüz ilgiyi gördükçe saldırganlıkları artıyor. Biz dün Kuruçeşme’de seçim çalışmasındayken, esnaflarımızı ziyaret ederken ve onlarla sohbet ederken, seçim çalışmalarını ve propagandamızı yaparken gayet güzel bir şekilde karşılandık, her zaman olduğu gibi diğer ilçelerde mahallelerde olduğu gibi gayet güzel diyaloglarımız varken Kuruçeşme merkezde bir lokantada esnaf tarafından gayet güzel karşılanmış ve güzel sohbet yaparken aniden dışarıdan gelen bir grup lokantanın da içine girerek bağırıp, çağırmaya başladı. Kendini bilmez bir güruh bu güruh ve bizim Kuruçeşme’de propaganda yapamayacağımızı söyleyerek “Buradan gidin, sizi istemiyoruz.” Diyerek hakaret ve küfür ifadelerini kullandılar. Biz bunların bir grup kendini bilmez olduklarını görünce arkadaşlarımız ile herhangi bir fiili müdahalelerine geçit ve izin vermedik çünkü bu tür insanlar ile partimiz bir çuvala girmez!

Arkadaşlarımız metanetlerini korumasa fiili bir saldırıya ve linç girişimine dönüşebilecek bir hadiseydi.

Biz sahada halkımız ile buluşuyoruz, biz sahada zafere doğru yürüyoruz! Bu kişiler daha sonra bizim çalışmalarımızı ısrarla baltalamaya çalıştılar ve aynı engellemeler hakaretler, küfürler, iftiralar savurmaya başladılar ve ardından biz yine sakinliğimizi koruyarak onlardan uzaklaştık ve Kuruçeşme Karakoluna gittik. Kuruçeşme Karakoluna gidene kadar arkamızdan yine aynı şekilde saldırganlıklarını devam ettirdiler. Arkadaşlarımız metanetlerini korumasa fiili bir saldırıya ve linç girişimine dönüşebilecek bir hadise. Hem bize hem bulunduğumuz iş yerindeki iş yeri sahiplerine yönelik son derece saygısızca ve hak çiğneyen bir saldırı vardı burada ve başka işyerlerini de bize karşı saldırıya teşvik eden bir dil vardı. Diğer işyerlerine de “Saldırın dinlemeyin.” Gibi cümleler söylüyorlardı tabi iş yeri sahipleri onlara kulak asmadı büyütmeye çalıştıkları provokasyon istedikleri gibi büyüyemedi ve biz Kuruçeşme Karakoluna gittiğimiz zaman o kadar cüretkâr fütursuzlardı ki karakol kapısına dahi hücum ederek aynı hakaret ve küfürlerini devam ettirdiler ve ardından biz durumu tutanak altına aldık. Bugün sabah suç duyurusunda bulunduk. Bizim demokratik haklarımızı baltalamaya yönelik bu girişim, bu saldırganlığı kesinlikle kabul etmiyoruz.

Sahada siyasi partilerin faaliyetleri demokratik haklardır. Bu saldırganlar anayasaya saldırmıştır!

Sahada siyasi partilerin faaliyetleri demokratik haklardır. Biz de bunu yapıyoruz ve propagandamızı yapıyoruz! Olması gereken şudur; polisin demokratik hakları koruması ve en nitelikli bir şekilde devamını sağlamasıdır fakat biz bunu birçok yerde göremiyoruz. Bakın bizim ifade özgürlüğümüz demokratik propaganda özgürlüğümüz, partimizin duyurusu ve diğer demokratik haklarımız baltalanmıştır ve bu saldırganlar aslında demokrasiye saldırmışlardır! Bu saldırganlar anayasaya saldırmıştır! Bir de bu yaptıkları saldırılar, hakaretler, küfürler ve çirkin ifadelerinden sonra bunu da kamusallaştırarak medyaya servis etmişler ve hatta birtakım derin ve karanlık eller bu olayı sadece Kocaeli’de kalmayarak tüm Türkiye’ye ajanslarına yayarak Türkiye’nin dört bir tarafına yaymış ve bir algı operasyonu yapmıştır çünkü esnaflar tarafından çok iyi karşılandığımız halde bize esnafın tepki gösterdiğini söylemeleri tam bir algı operasyonudur! Esnaflarımız ile biz çok güzel bir diyalog kurduk fakat kendini bilmez bir provokatör grup tarafından taciz edildik bu kamuoyu tarafından bilinsin! Biz halkımızla buluştuk, bütünleştik ve halkımız tarafından bu seçimlerde gerçekten yüksek bir takdir görüyoruz! Zaten sıkıntı burada!

Darıca Kaymakamlığı ve Kocaeli Emniyet Müdürü’nü aradım gecenin ilerleyen saatlerinde bir milletvekili olarak onlar ile görüştüm.

Bizim gördüğümüz teveccühten dolayı provokatörleri üzerimize saldılar olay budur ve ben ardından dün gece Darıca Kaymakamlığı ve Kocaeli Emniyet Müdürü’nü aradım gecenin ilerleyen saatlerinde bir milletvekili olarak onlar ile görüştüm. Darıca Kaymakamına, Darıca’daki kadın seçim büromuza yönelik 3. Saldırıyı sordum ve nasıl olur da saldırganların bilindiği halde, saldırıdan sonra yakalandığı halde “Ben yaptım.” Dediği halde gözaltından bırakıldığını sordum çünkü gözaltından bırakıldıktan sonra tekrar saldırdı bu şahıs. Göz göre göre saldıran şahsı serbest bırakıp tekrar saldırmasına imkan veren bir anlayış ile karşı karşıyayız! Darıca Kaymakamına daha müessif olaylar konusunda sorumlu olduğunuzu hissetmiyor musunuz? Arkadaşlarımıza yönelik hayatı tehdit edecek saldırılar karşısında hiç tedirginlik hissetmiyor musunuz bu göz göre göre gelen saldırılar karşısında diye sorduk ve şahsın halen gözaltında olduğu söylendi dün gece itibariyle bu 3. Saldırıyı tekrar yapan şahıs hakkında fakat biz şu anda onun durumu hakkında tam bir bilgi alamıyoruz gözaltında mı değil mi bilemiyoruz!

Saldırı olayı ile ilgili biz sabah suç duyurusu yaptık ve bu apaçık hakaretler ile ilgili hem ceza almalarını sağlayacağız hem de tazminat davası açacağız!

Kuruçeşme’deki saldırı olayı ile ilgili biz sabah suç duyurusu yaptık ve bu apaçık hakaretler ile ilgili hem ceza almalarını sağlayacağız hem de tazminat davası açacağız ve onları ağır bir şekilde cezalandıracağız! Sonuna kadar bu konunun takipçisi olacağız arkadaşlar! Hiçbir şekilde Türkiye’nin önemli sorunlarını anlatan partimize yönelik bu çirkin saldırılar kabul edilemez. Biz şahsımıza, onurumuza, partimize ve kamuoyunun bildiği en önemli haklara yönelik bu ağır çirkin saldırıyı net bir dille kınıyoruz, lanetliyoruz, kabul edilemez buluyoruz ve bunları bir de medya eliyle bu linç girişiminin medya eliyle köpürtülmesini de esefle karşılıyorum. Bakın birilerinin bu linç girişimi bizler tarafından sakinlikle karşılanmasaydı daha müessif olaylar olabilirdi bu çok net bir durum ama medya son derece bilinçsizdir veya kasıtlıdır! Birçok siyasi böyle linç girişimlerine uğramıştır ve bunun ne kadar çirkin ve kötü bir hadise olduğu ortaya çıkmıştır!

Bu çirkin fiili güzel bir fiilmiş gibi göstermeye çalışan yandaş medyayı da kınıyorum.

Büyük bir medyatik duyarsızlık var! Bu çirkin fiili güzel bir fiilmiş gibi göstermeye çalışan yandaş medyayı da kınıyorum. Bu kadar sorumsuzluk, gözü dönüşlük olamaz! Biz zaten bu yarışa başladığımızda HDP Milletvekili olarak şunu söyleyeyim; HDP olarak bu seçime girebilecekken partimizin ağır bir hukuksuzluk ile kapatılma tehdidi altında bulunduğu bugünlerde Yeşil ve Sol Gelecek Partisi adı altında girmek durumunda kaldık ve bu bizim için birtakım engellemelere yol açmıştı ve önemli bir gayretle biz halka tekrar kendimizi tanıtma çabası içine girdik. Yolda da yine engelli bir koşuda olduğumuzu başkası düz koşuda koşarken engelli bir koşuda olduğumuzu söyledik ve bunu gözlemliyoruz. Biz bunları kabul etmiyoruz! Son 13 gün kala yapılan bu saldırılar bizi durduramayacak!

Kocaeli Valisi de buradan bilsin, diğer tüm mülki amirler de bunu bilsin! Konuyu hem mahkemeye hem de Meclis’e taşıyorum!

Bunu herkes bilsin, Kocaeli Valisi de buradan bilsin, diğer tüm mülki amirler de bunu bilsin! Bu duyarsızlığı da kabul edemiyorum ben bunların hepsini Meclis’e taşıyorum ve hukuken biz yargıya da bunu taşıyoruz. Yarın 2 Mayıs 18.00’da Yahyakaptan Miting Alanı’nda Kocaeli Yeşil ve Sol Gelecek Partisi olarak önemli bir miting düzenliyoruz ve Eş Genel Başkanlarımız konuşmacı olarak burada olacaklar, önemli bir mitingimizi Türkiye’nin önemli bir ilinde düzenleyeceğiz ve bize yapılan bu saldırılara karşı gereken cevabı vereceğiz değerli arkadaşlar! Gereken cevabı vermemiz için halkımıza da buradan çağrımız; en güçlü bir şekilde katılmalarını istiyoruz, en güçlü şekilde katılarak bizleri daha yoğun bir şekilde desteklediğinizi göstermek ve bu kibri, provokatif güç odaklarına karşı net bir cevabı verdiğimizi göstermemiz gerekiyor! Biz yolumuza devam ediyoruz!

Bizi yıldıramazlar, bizi yolumuzdan geri döndüremezler, halktan gereken cevabı alacaklar!

Milletvekili adaylarımız ile il ve ilçe örgütlerimiz ile bizi yıldıramazlar, bizi yolumuzdan geri döndüremezler, biz canla başla çalışmalarımıza devam ediyoruz, büyük bir ilgiyi de görüyoruz ve artan oy oranı ile de en az 2 vekil çıkartarak Kocaeli’de Türkiye çapında önemli bir çıkış yapacağımızı buradan tekrar söylüyoruz. İnşallah bunlar da gerçekleşecek ve halktan gereken cevabı alacaklar!"

Yorumlar (0)