Diyarbakırlılar: Newroz'da 'hayır' çıktı

Newroz’u değerlendiren Diyarbakırlılar, ‘Tüm baskı ve şiddet politikalarına karşı Newroz'dan 'hayır' çıktı’ diyor.

GÜNDEM 24.03.2017, 10:49 24.03.2017, 10:49
Diyarbakırlılar: Newroz'da 'hayır' çıktı

Tüm baskı politikalarına karşı 21 Mart’ta Newroz alanını dolduran Diyarbakırlılar, referandumun renginin şimdiden belli olduğu görüşünde. Diyarbakırlılar katıldıkları Newroz’da ortaya çıkan tablonun yasakçı ve baskıcı zihniyete en iyi cevap olduğu konusunda hemfikir.

 

‘KİTLE MUHTEŞEMDİ’

 

Dihaber'in haberine göre, Çocuklarıyla birlikte Newroz’u kutladığını söyleyen Suat Gülen, 21 Mart’ın çok güzel geçtiğini aktardı. Yapılan provokasyon girişimlerinin üzücü olduğunu ifade eden Gülen, bunun sonucunda Kemal Kurkut'un açıkça infaz edildiğini anımsattı. Gülen, "Bu olay yaşanmasaydı çok daha güzel olacaktı. Kürtler için Amed Newroz’u çok önemli ve anlamlıdır. Kitle mükemmel ve muhteşem bir katılımla alanı doldurdu. Halkın Newroz’a katılmaması için her türlü yol denendi; ama halk her şeyi göze alarak alandaydı. Bu çok anlamlıdır" dedi.

 

‘KÜRTLER İRADESİNE SAHİP ÇIKTI’

 

 

Bir diğer yurttaş Murat Çelik de, Newroz’a katıldığını, bunun hem kendisi için hem de Kürtler için tarihi bir gelenek halini aldığını vurguladı. Çelik, "Bu Newroz'da da Kürtler bir kez daha iradesine sahip çıktığını gösterdi. Referandumda ‘Hayır’ diyeceğini açıkça beyan etti" diye konuştu.

 

‘HALK TÜM GÖRÜŞÜNÜ ‘HAYIR’ İLE İFADE ETTİ’

 

Üniversite öğrencisi Rengin Kızılay da, bu yılki Newroz'un kendisi için buruk geçtiğini, ama yine de her şeye rağmen güzel olduğunu söyledi. Kızılay, "Newroz başlar başlamaz bir genci nedensiz yere infaz ettiler. Gencecik bir insanı Newroz alanında öldürmek vahşettir. Ona rağmen insanlar çok sağduyuluydu. Her şeye inat alanı doldurarak Newroz’u kutladı. Bu çok anlamlıdır" dedi.

 

Kızılay, halkın Newroz’da referandumda ‘Hayır’ oyu vereceklerini ve bir kez daha baskı ve şiddet politikalarından korkmadığını net bir şekilde gösterdiğini söyledi. Kızılay, "Halkımız tüm görüşünü tek bir kelime olan ‘Hayır’ ile ifade etti" dedi.

 

 

‘KÜRTLER 16 NİSAN’DA DERS VERECEK’

 

 

Mehmet Ataş da Kürtlere uygulanan politikalara karşı Diyarbakır halkının Newroz'da iyi bir ders verdiğini söyleyerek, tüm baskıcı politikalara karşı alanlara aktığını kaydetti. Newroz’daki coşkunun referandumda etkisini göstereceğini dile getiren Ataş, "Kürtler referandumda ‘Hayır’ diyerek onlara çok iyi bir ders verecek. Bütün dünya da bunu görecek" diye aktardı.

 

‘NEWROZ’DA ‘HAYIR’ ÇIKTI’

 

 

Baskılara rağmen hiç düşünmeden erkenden Newroz alanına gittiklerini söyleyen Çetin Özünlü, "Bu kadar baskıya rağmen Diyarbakır halkı hiç çekinmeden Newroz’u kutladı. Diyarbakır halkı yaşananlara karşı bir kez daha tarih yazarak, beklenti içerisinde olanları hayal kırıklığına uğrattı. Sizin politikalarınıza karşı referandumda ‘Hayır’ diyerek boyun eğmeyeceğiz mesajını verdi" diye belirtti.

 

 

‘BİZDEN EVET ÇIKMAZ’

 

 

Bir diğer Yurttaş Kemal Yüksel ise, halkın Newroz'a katılarak üzerine düşeni yaptığını aktardı. Yüksel, "Newroz, referandumda Kürt bölgelerinde yüzde 100 ‘Hayır’ın çıkacağını gösterdi. Benim cenazem paramparça olsa da bu zulme karşı benden ve ailemden ‘Evet’ çıkmaz. İçimiz yandı içimiz" diye konuştu. 

 

 

Yorumlar (0)