Diyanet'ten imam hatip ve Kuran kursu eleştirisi

Diyanet İşleri Başkanlığı 2017-2021 yılları için stratejik plan hazırladı. Hürriyet’ten Meltem Özgenç’in haberine göre planda, Diyanet’i etkileyebilecek dış kaynaklı değişimler ve eğilimler değerlendirildi.

GÜNDEM 08.02.2017, 13:51 08.02.2017, 13:51
Diyanet'ten imam hatip ve Kuran kursu eleştirisi

Bu çerçevede Diyanet çalışanlarının yanı sıra vatandaşlarla anket ve mülakatlar yapıldı.

 

‘PERSONELDE KAYIRMA YAPILDIĞI ALGISI VAR’

 

Bu çalışmalar sonucu yapılan analizlerde şunlar dile getirildi: “Dine yönelik ilgi ve alaka artıyor ancak ahlaki değerlerde aşınma yaygınlaşıyor. Personelde kurumsal aidiyet duygusu zayıf. İrşat dili zayıf. Kayırma yapıldığı algısı personelde yok edilemiyor. Personelin eğitim durumuna göre istihdamı yapılmıyor. Yetişmiş kalifiye personelin başka kurumlara geçişi devam ediyor.

 

KONTROLSÜZ KURAN KURSLARI ARTIYOR

 

Diyanet’in analizlerinde imim hatip okullarıyla ilgili değerlendirmeler de yer alırken, şunlara vurgu yapıldı: “İlahiyat ve imam-hatip lisesi mezunu sayısı kontrolsüz. Mezunların nitelik sorunu bulunuyor. İslamofobi ve olumsuz İslam algısı yaygınlaştırılıyor. Kurumun üzerinde siyasi etki bulunuyor. Dernek ve vakıflar kontrolsüz şekilde cami ve Kuran kursu inşa ediyor. Hurafe ve batıl inanışlar yaygınlaşıyor. İnsana ve evrene dair yeni bilgiler ortaya çıkıyor. Din, terör ve şiddet içeren yapılanmalarla ilişkilendiriliyor. Ulusal ve uluslararası din referanslı siyasal yapılanmaların sayısı artıyor.”

 

Yorumlar (0)