Diyanet'ten 29 Ekim mesajı: İstiklal Mücadelemize hayat veren en temel değer, inancımızdır

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımlanan mesajda, “İstiklal mücadelemize hayat veren en temel değer, kuşkusuz inancımız olmuştur” ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM 29.10.2020, 18:02
Diyanet'ten 29 Ekim mesajı: İstiklal Mücadelemize hayat veren en temel değer, inancımızdır

Diyanet İşleri Başkanlığı, Cumhuriyet’in 97’nci kuruluş yıl dönümünde bir mesaj yayımladı. Mesajda, İstiklal Mücadelesine hayat veren en temel değerin ‘inanç’ olduğu savunuldu.

Mesajda bugünkü görevin, ‘ortak değerler etrafında kenetlenerek ecdadın uğruna can verdiği değerleri yaşatmak’ olduğu ifade edildi.

Atatürk’e ve silah arkadaşlarına tek cümleyle değinilen Diyanet’in mesajında özetle şunlar kaydedildi:

‘VATAN VE BAYRAK, İNANCIMIZIN VAZGEÇİLMEZİDİR’

"İstiklal mücadelemize hayat veren en temel değer, kuşkusuz inancımız olmuştur. Zira milli mücadelemizin merkezinde yer alan ezan, vatan, bayrak, namus ve hürriyet gibi kavramlar, inancımızın vazgeçilmez ilkeleridir. Şimdi bize düşen görev, ortak değerlerimiz etrafında kenetlenerek ecdadımızın uğruna can verdiği değerlerimizi yaşatmak ve onları gelecek nesillere aktarmaktır. Rabb'imize şükür, ecdadımıza vefa duygusuyla her daim milletimiz ve devletimizin huzur, refah ve bekası için çalışmaktır. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Milli Mücadele'nin bütün kahramanlarını, geçmişten günümüze vatan ve mukaddesat yolunda canını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle yad ediyoruz. Aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor, bu güzel vatanda ilelebet özgürce ve kardeşçe yaşamayı bizlere nasip etmesini Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz.”

Yorumlar (0)