Devlet olanaklarıyla 'evet' propagandası!

AKP, kamu kaynaklarıyla ‘evet’ propagandasına devam ediyor. Üniversitelerden öğrenci yurtlarına, kamu araçlarından koruma altındaki binalara ve belediyelere kadar devletin tüm imkanları ‘evet’ için kullanılıyor

GÜNDEM 17.03.2017, 10:23 17.03.2017, 10:23
Devlet olanaklarıyla 'evet' propagandası!

Birgün'den Ayşegül Yetim'in haberine göre, Ülkenin dört bir yanında yürütülen ‘Hayır’ çalışmalarını engellemek isteyen AKP, devlet olanaklarıyla propagandaya hız vermiş durumda. Bolu’da resmi plakalı araçlarla yapılan ‘Evet’ çalışmaları, devlet imkânlarıyla yapılan propagandayı bir kez daha gündeme taşıdı. ‘Evet’ için kullanılan kamu kaynakları şöyle:

Kamu araçları: Bolu’da resmi plakalı araçlar “evet” kampanyasında kullanıldı. ‘Evet’ propagandası için parti pankartları giydirilmiş resmi plakalı araçların fotoğraflarını paylaşan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, “Bu ahlaksızlığa son verin” dedi. Sosyal medyada yurttaşlar tarafından paylaşılan fotoğraflarda İzmir Altınyol’da plakasız ve AKP pankartıyla giydirilmiş bir kamyonetin, ‘Evet propagandası’ için üç gündür trafikte park pozisyonunda olduğunu gösteriyor.

Tarihi surlar: UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan İstanbul Edirnekapı’daki tarihi surlara, ‘Sıcak Yuva Vakfı’ tarafından ‘Evet’ yazılı propaganda afişleri asıldı. Edirnekapı’daki tarihi surlara ‘Evet’ yazılı propaganda afişleri Meclis gündemine taşındı.

Metro: Kullanılan bir diğer mekan ise metrolar. Sosyal medyada paylaşılan videolarda, ‘Evet’ kampanyası için çeşitli yerlerde açılan standların elektriğinin metro istasyonlarından çekildiği ortaya çıktı.

Üniversiteler: Üniversitelerde ‘Hayır’ çalışmaları AKP tarafından engellenirken, ‘Evet’ için kamu üniversitelerinde çalışmaya hiçbir engel yok. Yeni Yüzyıl Üniversitesi’nde de sabah kampüse giden öğrenciler, sıralara bırakılan AKP Gençlik Kolları imzasını taşıyan ‘Evet’ broşürü ile karşılaştı.

Yurtlar: İstanbul Cevizlibağ’daki Atatürk Öğrenci Yurdu başta olmak üzere birçok yerde üniversite yurt binalarına ‘Evet’ çalışmasının pankart ve flamaları asıldı. Cevzlibağ’da yurt binasında boydan boya Erdoğan pankartı asılı.

Belediyeler: Belediye Başkanları ‘Hayır’ diyenlerin de vergileriyle seçim kanununa aykırı olarak ‘Evet’ propagandası yapıyorlar. AKP’li Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, belediyenin resmi Youtube hesabından ‘Evet’ propagandasına dair çalışmaları paylaşılıyor. Ayrıca parklardaki dev ekranlar ‘Evet’ propagandası yapan videolar için kullanılıyor. Malatya’nın Yeşilyurt ve Battalgazi Belediyeleri’nin kamu kaynaklarıyla Evet çalışması yapmasını CHP Milletvekili Veli Ağbaba Meclis gündemine taşıdı. AKP’li Esenyurt Belediyesi, Belediye binasına büyükçe bir “evet” afişi astı. Urfa’nın Haliliye ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde 2 ve 6 No’lu ve Aile Sağlığı Merkezlerine ve kayyumla el koyduğu Diyarbakır’ın Çermik Belediyesi’ne “Kararımız net oyumuz evet” pankartları asıldı.

Kamu binaları: İstanbul Cevizlibağ’daki Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce kullanılan binaya, bütün bir cepheyi kaplayan Erdoğan’lı pankart asıldı.

 

Yorumlar (0)