'Cumhurbaşkanı kamu kaynaklarını kullanarak kaç evet mitingi düzenledi?'

HDP’li Ahmet Yıldırım Anayasa değişikliği referandumu için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yürütülen kampanyanın giderlerini Başbakan’a sordu. Yıldırım, “Cumhurbaşkanı bugüne kadar kaç farklı yerde, kamu kaynaklarını kullanarak evet mitingi düzenledi” sorusunu yöneltti

GÜNDEM 09.03.2017, 15:39 09.03.2017, 15:39
'Cumhurbaşkanı kamu kaynaklarını kullanarak kaç evet mitingi düzenledi?'

HDP Grup Başkanvekili ve Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım hazırladığı soru önergesiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yürüttüğü kampanya giderlerini meclis gündemine taşıdı. Birgün’de yer alan habere göre,  Yıldırım, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verdiği soru önergesinde Cumhurbaşkanı'nın, tarafsızlık ilkesini yok sayarak tüm yurttaşlardan alınan vergiler ile bir kısım yurttaşın tercihine hizmet eden kampanya yürütmesinin sorunlu olduğunu ve konunun açıklığa kavuşturulmasını gerektiğini belirtti.

HDP’li Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugüne kadar kaç farklı yerde, kamu kaynaklarını kullanarak evet mitingi düzenlediğinin açıklanmasını isteyerek, soru önersinde şu sorulara yer verdi:

"TBMM’de kurumların bütçe dağılımının görüşmeleri sırasında Cumhurbaşkanı’na ayrılan miktar bu kampanya düşünülerek mi oluşturulmuştur?

Bugüne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığına bağlı olarak çalışanların tamamı düşünüldüğünde referandum için harcanan paranın miktarı nedir?

Bu ülkenin Başbakanı olarak, tüm yurttaşların vergileriyle oluşan bütçenin, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından toplumun bir kesimi için harcadığını düşünüyor musunuz? Düşünüyorsanız bu durum normal midir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum boyunca harcadığı miktarın, hayır oyu kullanan yurttaşların oranı kadarını, hazineye ve bütçeye iade edilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın evet yönündeki referandum mitinglerini organize ettiği, açılışları yapılan kamu kurumları, sadece evet oyu kullanacak yurttaşların vergisiyle mi yapılmaktadır?"

 

Yorumlar (0)