Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin: Evet çıkarsa iki madde hemen değiştirilecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, referandumda 'evet' çıkarsa 3 Kasım 2019 seçimlerinden önce iki maddenin yürürlüğe gireceğini belirtti.

GÜNDEM 14.03.2017, 11:54 14.03.2017, 11:54
 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Zengin: Evet çıkarsa iki madde hemen değiştirilecek

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Özlem Zengin, “Bunlardan birisi 30 gün içinde Hâkimler ve Savcılar Kurulu'nun yeni usulle şekillenmesi diğerinin de eğer isterse cumhurbaşkanının bir siyasi partiyle bağ kurma imkanını vermesi" dedi.

DHA’nın haberine göre, Kadın ve Demokrasi Derneği'nce (KADEM) Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Av. Özlem Zengin'in konuşmacı olarak katıldığı, 'Cumhurbaşkanlığı Sistemi, Demokrasi, İstikrar, Kalkınma ve Denetim için Yeni Anayasa' başlıklı konferans düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Konferans Salonu'ndaki konferansa, Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun eşi Sevim Karaloğlu, KADEM yöneticileri, bazı akademisyenler ve üniversite öğrencileri katıldı.

EVET ÇIKARSA ÖNCE İKİ MADDE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Anayasa teklifi paketini sonuç olarak değerlendiren Özlem Zengin, şunları söyledi: 

“16 Nisan'da referandumdan geçerse eğer iki maddesi yürürlüğe girecek. Onun dışında ilk uygulamasının sandığın önüne konulması 3 Kasım 2019 olacak. Ama meclis isterse bu tarihi öne de alabilir. Onun öncesinde hayata geçecek iki madde var. Bunlardan birisi 30 gün içinde Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun yeni usulle yeniden şekillenmesi diğeri de eğer isterse cumhurbaşkanının bir siyasi parti ile bağ kurma imkanını vermesi. Şu an ki anayasamızda seçilen cumhurbaşkanının partisinden istifa edeceği maddesi var. Bu cümle yeni anayasada kaldırılmış oluyor." 

 

Yorumlar (0)