banner773

Çoruh Üniversitesi'nde açılan kitap standına özel güvenlik müdahalesi

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Dirsek Teması Gönüllüsü olan öğrencilerin açtığı kitap dayanışma standına özel güvenlik müdahalede bulunarak kitaplara el koydu. Gönüllü olan öğrenciler ise yapılan müdahaleye yönelik açıklama yaptı.

GÜNDEM 15.03.2017, 17:50 15.03.2017, 17:50
Çoruh Üniversitesi'nde açılan kitap standına özel güvenlik müdahalesi

Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Dirsek Teması Gönüllüsü olan öğrencilerin açtığı kitap dayanışma standına özel güvenlik müdahalede bulunarak kitaplara el koydu. Birgün’de yer alan habere göre, Gönüllü olan öğrenciler ise yapılan müdahaleye yönelik açıklama yaptı.

AÇÜ'de Dirsek Teması Gönüllüsü öğrenciler okul içerisinde dayanışma ve kitap paylaşma ağı oluşturdu. Okul içerisinde dayanışma standı açan öğrenciler kitaplarını sergileyerek kitap takası ve kitap okuma etkinlikleri düzenledi. Standın önüne "Hayde Kitap Dayanışmasına", "Dirsek teması ağına destek ol" yazılı dövizler konuldu.

Özel güvenlik ve 'öğrenci konseyi'nin kitap tahammülsüzlüğü

Kitapların sergilendiği sırada standa gelen özel güvenlikler, faaliyetin izinsiz olduğunu ve rektörlüğün izni olmadığı iddia edilerek stanttaki dövizlere müdahale ettiler.

Özel güvenliğin ardından kendilerini öğrenci konseyi diye tanımlayan bir grup, stantta bulunan genç kadın öğrencilere sözlü tacizde bulunup ve tehdit ettiler. Tehdit eden grup stand başında toplandıktan bir süre sonra tekbir çekerek uzaklaştı.

Tehditlere aldırış etmeyen öğrenciler kitap standını bir süre sonra eğitim fakültesi kantine taşıdı. Özel güvenlik yeniden müdahalede bulunarak stantta sergilenen kitapları topladı.

AÇÜ Dirsek Teması öğrenciler kendilerine yapılan tehdit ve saldırılara karşı açıklamada bulundu:

'Rektörlük, kitap dayanışması öğrencilerden rahatsız mı oluyor?'

"Bizler öğrenciler arasındaki yabancılaşmayı ortadan kaldırmak adına gönüllü not ve kitap dayanışması faaliyeti düzenlemek istedik.

Yapacağımız faaliyetin kimse için sakıncası olmamasına rağmen okuldaki gerekli mecralara da bildirim yaptık. Hafta başından beri başta öğrenci konseyi adlı topluluğun ve özel güvenliğin tehditleri ile karşılaştık.

Standımıza gelen üniversiteliler böyle faaliyetin çok anlamlı olduğunu söylüyor, üniversite hocaları desteklerini belirtiyor ama okulda 100 kişi gezen bu konsey bizi engellemeye çalıştığı zaman rektörlük de bizi korumuyor.

Rektörlüğe ve üniversite yönetimine soruyoruz burada kitap dayanışması yapan öğrencilerin bu tehditlerle karşılaşması hoşunuza mı gidiyor, niçin önlem almıyorsunuz?

Bizler bu engellemelere rağmen dayanışma faaliyetlerimizi sürdüreceğiz, dirsek teması ağını büyüteceğiz. O kitapları yakarız diyenler, Sivas katliamını yapanlarla aynı zihniyettedir. Okul idaresi tarafını seçmeli, bizleri tehdit eden konsey üyelerine cezai yaptırımlar uygulamalıdır."

 

Çoruh Üniversitesi'nde açılan kitap standına özel güvenlik müdahalesi

 

 

coruh-universitesinde-acilan-kitap-standina-ozel-guvenlik-mudahalesi-258729-1.

 

coruh-universitesinde-acilan-kitap-standina-ozel-guvenlik-mudahalesi-258730-1.

 

 

Yorumlar (0)