Çocuk istismarından tutuklanan öğretmenin amcası İlçe Milli Eğitim Müdürü çıktı

Adıyaman'da bir kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklu bulunan öğretmen Erdem Özdemir'in babasının AKP’li Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir olduğunun ortaya çıkmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir'in de amcası olduğu ortaya çıktı.

GÜNDEM 09.03.2017, 09:21 09.03.2017, 09:21
Çocuk istismarından tutuklanan öğretmenin amcası İlçe Milli Eğitim Müdürü çıktı

Adıyaman'da bir kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklu bulunan öğretmen Erdem Özdemir'in babasının AKP’li Gölbaşı Belediye Başkanı Yusuf Özdemir olduğunun ortaya çıkmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir'in de amcası olduğu ortaya çıktı.

 

Cumhuriyet gazetesinden Dilek Şen'e konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Şeyh Özdemir, bu durumu doğrulayarak, "Olayın resmi makamlara aksetmesinin hemen ardından 27 Şubat’ta kendisini açığa aldık. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazdığımız dilekçeyle de hakkında idare soruşturma başlatılmıştır" dedi.

 

Mağdur çocuğun yaşı büyütülecek iddiası


Öte yandan mağdur kız çocuğunun yaşının büyütülerek olayın kapatılmaya çalışıldığı iddiaları yeni bir boyut kazandı. Adıyaman 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 2017/69 numaralı dosya ile çocuğun kemik yaşının belirlenmesine ilişkin talepte bulunulduğu iddia edildi. Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden çocuğun kemik yaşına ilişkin rapor ile doğum belgesinin alındığı ve dosyaya eklendiği öne sürüldü.

 

Gölbaşı'nda herkes susuyor


Adıyaman ve Gölbaşı’ndan ulaştığımız çeşitli kişi ve kurumlar adlarının verilmemesini sıklıkla vurgulayarak, Özdemir ailesinin yaklaşık 50 yıldır Adıyaman’da söz sahibi olduğu, Adıyaman’da konunun konuşulmasından bile korkulduğunu söyledi. Kaynaklar, "Yıllardır burda çok güçlüler, etkinler. Herkes susuyor, kimse konuşamıyor" diyor.

 

Yorumlar (0)