CHP'Lİ YILMAZ:AKADEMİSYENLERDEN SONRA SIRA ÖĞRENCİLERE Mİ GELDİ?

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, üniversite öğrencilerine ardı ardına açılan soruşturmaları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Çıkarılan KHK’larla 4.180 akademisyenin işsiz kaldığını vurgulayan Yılmaz, “Çıkarılan KHK’lar neredeyse en çok üniversiteleri etkiledi, binlerce akademisyen işsiz kalırken, hocalarına sahip çıkmaya çalışan ya da hocalarını uğurlayan üniversite öğrencilerine ise ardı ardına soruşturmalar açılmaya başladı” dedi.

GÜNDEM 24.03.2017, 11:48 24.03.2017, 11:48
CHP'Lİ YILMAZ:AKADEMİSYENLERDEN SONRA SIRA ÖĞRENCİLERE Mİ GELDİ?

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, üniversite öğrencilerine ardı ardına açılan soruşturmaları Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sordu. Çıkarılan KHK’larla 4.180 akademisyenin işsiz kaldığını vurgulayan Yılmaz, “Çıkarılan KHK’lar neredeyse en çok üniversiteleri etkiledi, binlerce akademisyen işsiz kalırken, hocalarına sahip çıkmaya çalışan ya da hocalarını uğurlayan üniversite öğrencilerine ise ardı ardına soruşturmalar açılmaya başladı” dedi. Akademisyenlerden sonra üniversiteler şimdi de öğrencilerden kaçırılıyor diyen Yılmaz, öğrencilere karşı yürütülen bu soruşturmaların hangi yasal gerekçeye dayandırıldığını sordu.

 

OHAL’İN İLANINDAN SONRA KAÇ ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİNE SORUŞTURMA AÇILDI?

 

 

İlk KHK’dan bugüne değin toplam 4.180 akademisyenin üniversitelerden atıldığını ve 2.808 akademisyenin de kapatılan üniversiteler nedeniyle işsiz kaldığını belirten CHP’li Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz’a kaç öğrenciye soruşturma açıldığını ve öğrencilere hangi cezaların uygulandığını sordu.

 

Öğrencilere karşı yürütülen soruşturmaların hangi yasal gerekçeye dayandırıldığını soran Yılmaz, şu sorulara yer verdi:

 

“- OHAL’in ilanından sonra YÖK’e bağlı hangi üniversitelerden, ne gibi gerekçelerle, kaç üniversite öğrencisine soruşturma açılmıştır? Söz konusu öğrencilerin kaçı gözaltına alınmış ve tutuklanmıştır?

 

- Söz konusu soruşturmalarda kaç öğrenci hakkında, hangi cezalar uygulanmıştır? Öğrencilere karşı yürütülen bu soruşturmalar hangi yasal gerekçeye dayandırılmaktadır?

 

- Söz konusu soruşturmaların, özgürce bilim üretmenin yegane yeri olan üniversitelerin özgür ortamını kısıtladığı düşünülmekte midir?

 

- Üniversite yönetimleri ile emniyet arasında bilgi ve istihbarat alışverişi olduğu ve öğrencilerin fişlendiği iddiaları doğru mudur?”

 

 

 

Yorumlar (0)