CHP'Lİ YILMAZ: 'HAYIR' KAMPANYALARI YASAK, 'EVET' SERBEST

CHP’li Yılmaz, Ankara’da EGO otobüslerine damgasız ve mühürsüz olarak asılan Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu’nun ilanlarını TBMM gündemine taşıdı.

GÜNDEM 07.03.2017, 11:37 07.03.2017, 11:37
CHP'Lİ YILMAZ: 'HAYIR' KAMPANYALARI YASAK, 'EVET' SERBEST

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara’da toplu taşıma hizmeti veren EGO otobüslerine damgasız ve mühürsüz olarak asılan Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu’nun ilanlarını Başbakan Binali Yıldırım’a sordu. İlanlarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla bugün yapılacak olan “Gelecek İçin Evet” programına halkın davet edildiğini, bu ilanların neden damgasız ve mühürsüz olduğunu soran Yılmaz, “Birçok ilde sivil toplum kuruluşlarının ‘hayır’ kampanyalarına izin verilmezken ve her türlü yasaklama kararı uygulanırken, ‘evet’ kampanyasını yürüten Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu’na EGO araçlarının kullandırılmasının gerekçesi nedir?” diye sordu.

 

OTOBÜSLERDE MÜHÜRSÜZ İLAN YER ALDI

 

            Yılmaz, Başbakan Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, EGO otobüslerine ve şehir içindeki bazı billboardlara “Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu”nun ilanlarının asıldığını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek’in yöneticiliğini yaptığı Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu’na ait ilanlarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğraflarına yer verildiğine değinen Yılmaz, Erdoğan’ın katılımıyla bugün Arena Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak “Gelecek İçin Evet” programına halkın katılımının istendiğini kaydetti. Bu ilanların damgasız ve mühürsüz olarak EGO otobüslerinde yer almasının gerekçesini soran Yılmaz, “Bu ilanlar mevzuata aykırı biçimde asılmamış mıdır? Mevzuata aykırılık söz konusuysa sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?” diye sordu.

 

NE KADAR PARA ÖDENDİ?

 

            Otobüslerde ve billboardlarda damgasız ve mühürsüz olarak asılmasına izin verilen başka ilanlar olup olmadığının, varsa bunların hangi tarihte asıldığının ve içeriklerinin açıklanmasını isteyen CHP’li Necati Yılmaz, “EGO otobüsleri ve billboardlarda yer alan ilanlar için herhangi bir ücret alınmış mıdır? Alındıysa Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu ne kadarlık ödemede bulunmuştur? Eğer ödeme yapılmadıysa bunun gerekçesi nedir?” sorusunu yöneltti.

 

“HAYIR” KAMPANYALARI YASAK, “EVET” SERBEST    

 

Söz konusu ilanla ilgili başvurunun hangi tarihte alındığını ve hangi tarihte olumlu yanıt verildiğini soran Yılmaz, önergesinde şu sorulara yanıt istedi:

 

“-Anayasa gereği tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı’nın “Gelecek İçin Evet” başlığıyla düzenlenen söz konusu organizasyona katılmasının etik ve hukuka uygun olduğu düşünülmekte midir?

 

-Birçok ilde sivil toplum kuruluşlarının “hayır” kampanyalarına izin verilmezken ve her türlü yasaklama kararı uygulanırken, “evet” kampanyasını yürüten Türkiye Gençlik Kulübü Federasyonu’na EGO araçlarının kullandırılmasının gerekçesi nedir?”

Yorumlar (0)