CHP'Lİ YALÇINKAYA: REFERANDUM BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL

Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

GÜNDEM 15.03.2017, 16:24 15.03.2017, 16:24
CHP'Lİ YALÇINKAYA: REFERANDUM BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL

Meclis İçişleri Komisyonu Üyesi ve CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya, 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumu çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor. Hafta sonunda Arıt Merkez ve Arıt Aydınlar, Derbent, Terkehaliller ve Gökçe Kıran köylerinde ve Kozcağız’da vatandaşlarla buluşan Yalçınkaya, Bartın Merkez İlçe yöneticileri ve kadın kolları üyeleriyle birlikte Geleneksel Bartın Pazar yerini ziyaret ederek, ürettiği ürünleri satan pazarcılarla bir araya geldi.

Pazarcı vatandaşlara “Hayırlı işler” temennisinde bulunan Yalçınkaya, referandum süreciyle ilgili vatandaşlarla bilgi alışverişinde bulundu. Vatandaşların, anayasa değişikliği konusunda kendisine yönelttiği ilgili sorulara da yanıt veren Yalçınkaya, vatandaşlara “Hayır” broşürlerinden de dağıttı.

REFERANDUM BİR PARTİ SEÇİMİ DEĞİL

16 Nisan’daki referandumun bir parti seçimi olmadığını anlatan Yalçınkaya, şöyle dedi:

“Refarandum, bir siyasi parti yarışı değil, şahsiyetlerin arasında geçen bir seçim yarışı değil. Bu alışık olduğumuz bir devlet düzeni sisteminin tamamen değiştirilip, değiştirilemeyeceği konusunda vatandaşlarımızın tercihini ortaya koyacağı bir referandum olacak. Bu nedenle, sandığına gittiğinizde ortaya koyacağınız irade ve tercihiniz çok büyük önem taşıyor. Hem ülkemiz, hem kendiniz hem de çocuklarımızın geleceği için en doğru kararı vereceğinize tüm kalbimle inanıyorum. Bu kararın ülkemiz için hayırlara vesile olacağına, hayır tercihi yönünde olacağına da inanıyorum”

HAYIR’A İLGİ ÇOK

Referanduma götürülen anayasa değişiklikleri ve neden “Hayır” denilmesi konusunda vatandaşların ilgisinin çok ilgili olduğunu belirten Yalçınkaya, “Vatandaşlarımıza neden ‘Hayır’ dediğimizi, neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini anlattıkça, vatandaşlar da işin boyutunu ve ülkemizin nasıl bir sisteme doğru götürülmek istendiğini daha iyi anlıyor. Bundan sonra da 16 Nisan’a kadar tüm gücümüzle yapılmak istenen değişiklikleri anlatmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

 

 

Yorumlar (0)