CHP'li vekillerden voltalı protesto: Saray faşizmi ülkeyi hapishaneye çevirdi

KHK ile ihraç edildikleri işlerinin iadesi talebiyle yürüttükleri açlık grevi direnişinin 76. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için basın açıklaması yapmak isteyen CHP’li vekiller polis engeliyle karşılaştı

GÜNDEM 24.05.2017, 22:17 24.05.2017, 22:17
CHP'li vekillerden voltalı protesto: Saray faşizmi ülkeyi hapishaneye çevirdi

KHK ile ihraç edildikleri işlerinin iadesi talebiyle yürüttükleri açlık grevi direnişinin 76. gününde tutuklanan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için Yüksel Caddesi’ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapmak isteyen CHP’li vekiller polis engeliyle karşılaştı.

 

Mustafa Balbay,İbrahim Özdiş,Nurhayat Altaca,Ali Haydar Hakverdi,Veli Ağbaba, Necati Yılmaz, Ali Şeker, Orhan Sarıbal, Eren Erdem, Şenal Sarıhan, Murat Emir, Sezgin Tanrıkulu ve Hilmi Yarayıcı’nın da aralarında bulunduğu CHP’li vekiller polis engeli karşısında “Bu sokağa girişimiz yasak. Yapılan şey hukuksuz. Girmememiz için sebep gösterin biz de çekip gidelim” diyerek mantıklı bir açıklama istedi.

 

“Onu alma diyorsunuz bunu alma diyorsunuz kimi alacağız?”

Polis vekillerin etrafındaki yurttaşları uzaklaştırmaya başladı ve KHK direnişçilerinden Veli Saçılık’ı gözaltına almaya çalıştı. Milletvekilleri Veli Saçılık’ı gözaltına almaya çalışan polislere engel olurken polisin vekillere “Onu alma diyorsunuz, bunu alma diyorsunuz, kimi alacağız biz?” diye bağırdı. Bunun üzerine vekillerle polis arasında arbede yaşandı. Milletvekillerine fiziksel müdahalede bulunan polisin hakaret ettiği de duyuldu.

 

“Türkiye bu hapishaneden kurtulacaktır”

Vekiller polisin saldırgan tutumu üzerine oturma eylemine başladı. Bir süre sonra da Veli Ağbaba’nın “Türkiye bu hapishaneden kurtulacaktır. Herkesi volta atmaya davet ediyoruz arkadaşlar” demesiyle sokakta volta atmaya başladılar.

 

Orhan Sarıbal da “Keyfi uygulamalar, havamızı suyumuzu yasaklayacak koşula gelmiştir. Saray ağır bir faşizm uygulamaktadır” diyerek yaşananları protesto ederken, çevredeki yurttaşlar da vekillere alkışlar ve sloganlarla destek verdi.

 

“Burası benim toprağım ne demek giremezsin!”

Vekillerin oturma eylemi yaptığı yere de girişi engellemesi üzerine halk “Burası benim toprağım, ne demek oraya giremezsin” diyerek tepki gösterdi. Etrafta bulunan dükkanlarınsa kepenklerini yarıya kadar indirdiği ve kapatma hazırlıklarına girdiği görüldü.

 

Polisten “desteklediğiniz kişiler terörist” anonsu

Oturma eylemine destek için etrafta bekleyenleri engelleyen polisler, Acun Karadağ ve Veli Saçılık’ın basın açıklaması yapacağı 18.00 öncesi Karanfil Sokak’ı boşaltmaya çalıştı. Karadağ ve Saçılık’ın “Yarın saat 13.30 ve 18.30’da da açıklama yapacağız” diyerek açıklama yaptığı sırada kitleye “Destek verdiğiniz kişiler adli makamlarca terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle tutuklanmıştır” diye seslenen polisler, “dağılın” anonsu yaptı.

Acun Karadağ ve Veli Saçılık’ın alandan ayrılmasının ardından polis kitleye anons geçmeye devam ederken, oturma eylemini sürdüren CHP milletvekilleri saat 18.30’da kitlenin yanına geçerek açıklama yaptı. Eylemi ve desteklerini sürdüreceklerini belirten vekiller alandan ayrıldı.(Sendika.org)

Yorumlar (0)