CHP'li Tekin'den saldırılara tepki: Barışın altına dinamit koyuluyor

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kayseri’deki bombalı saldırının ardından HDP teşkilatlarına yapılan saldırılar için, “Meşru bir partinin binalarına saldırmak, bu ülkede toplumsal barışımızın altına dinamit koymaktır” dedi.

GÜNDEM 19.12.2016, 15:25 19.12.2016, 15:25
CHP'li Tekin'den saldırılara tepki: Barışın altına dinamit koyuluyor

Kayseri’de çarşı iznine çıkan er ve erbaşların bulunduğu otobüse bombalı araçla düzenlenen saldırıda 14 asker yaşamını yitirmiş, 56 kişi yaralanmıştı. Yaşanan saldırının ardından bazı gruplar, Kayseri'de HDPEMEPDİSK binası ve bazı CHP mensuplarına saldırılmıştı.

 

Birgün’de yer alan habere göre, Saldırıların ‘kabul edilemez’ olduğunu söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, hükümeti konuyla ilgili açıklama yapmaya çağırdı.

 

Tekin şöyle konuştu: “Anayasal çerçevede kurulmuş bir siyasi partinin, meşru bir partinin binalarına saldırmak, bu ülkede toplumsal barışımızın altına dinamit koymak demektir. Terörle mücadele başka bir şeydir ama meşru siyasi partilere saldırıları kabul etmek mümkün değildir. Daha bu saate kadar siyasi irade herhangi bir açıklama yapmış değildir. Umut ederim ki bundan sonra böyle saldırılarla karşı karşıya kalmayız.”

Yorumlar (0)