CHP'li Tanrıkulu'ndan tutuklu gazetecilere ziyaret

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, günlerce gözaltında tutulduktan sonra tutuklanan gazeteciler BirGün muhabiri Mahir Kanaat, Diken editörü Tunca Öğreten ve DİHA Haber Müdürü Ömer Çelik’i cezaevinde ziyaret etti.

GÜNDEM 27.01.2017, 16:21 27.01.2017, 16:21
CHP'li Tanrıkulu'ndan tutuklu gazetecilere ziyaret

Birgün'den Hüseyin Şimşek'in haberine göre, Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda tutulan gazetecilerle görüşen Tanrıkulu, ziyaretinin ardından BirGün’e konuştu. Kanaat’in, Öğreten’in ve Çelik’in sağlık durumlarının iyi olduğunu ve kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek selam gönderdiğini anlatan Tanrıkulu, uzun süren gözaltı süreci ve tutuklama işlemine tepki gösterdi.

 

Gazetecilerin hiçbir somut delil olmadan tutuklandığını, birkaç gün sürmesi gereken gözaltı sürecinin yemek ve tuvalet ihtiyaçları sınırlandırılarak 24 güne uzatıldığını anımsatan Tanrıkulu, “Bir bakanın ele geçirilen mailleri üzerinden gazetecilerin uzun süre işkenceye varan tutumla gözaltında tutulması ve tutuklanması kabul edilemez. Gazetecilerin Silivri’de moralleri yerinde fakat yargının siyasetin güdümüyle verdiği bu kararı kabul etmiyorlar. Bakan Albayrak'ın maillerinin ele geçirilmesi ile ilişkisi bulunmayan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılması gerekiyor” dedi.

Yorumlar (0)