CHP'Lİ SARIHAN: NURİYE VE SEMİH İÇİN 'HER ŞEY' DEMEK OLAN İŞLERİNİ GERİ VERİN!

“HER ŞEYİN” İÇİNDE ADALET DE OLDUĞUNA İNANMAK İSTİYORUZ

GÜNDEM 24.08.2017, 09:37 24.08.2017, 09:37
CHP'Lİ SARIHAN: NURİYE VE SEMİH İÇİN 'HER ŞEY' DEMEK OLAN İŞLERİNİ GERİ VERİN!

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan’ın açıklaması şöyle:

OHAL döneminde çıkartılan KHK’lar ile görevlerine son verilen eğitimci Nuriye Gülmen ve Semih Özakça açlık grevlerinde 168.günü geride bıraktılar. 168 gündür eriyerek ölüme biraz daha yaklaştılar. Avukatlarından yapılan açıklamada her iki eğitimci için “her şeyi bekleyebilir bir pozisyondayız” ifadeleri kullanıldı.


Haksız yere işlerinden edilip ardından ise “terörist” ilan edilen Nuriye ve Semih için “her şeyi bekleyebilir bir pozisyonda” olmayı kabul etmiyoruz.



“Her şeyin” geçmiş deneyimlerimizden de bildiğimiz beynin ve diğer yaşamsal organların geri dönüşümsüz tahribata uğradığı, Vernicke Korsakoff olduğunu bilerek beklemek istemiyoruz. “Her şeyin” içinde ima edilenin; işleri ellerinden alınarak açlığa mahkum edilen insanların bundan sonra Korsakoff ile “yaşayan ölüler” haline dönüştürmek olduğunu sezerek susmak istemiyoruz.

Adalet halkın ekmeği ise Gülmen ve Özakça “halk” değil mi? Kaldı ki, açlık grevi ve ölüm orucu iki ayrı eylem biçimidir. Onlar ölmek istemiyorlar. Ölümleri iktidar eliyle cinayet olur. Sakat kalmaları da. İktidarı, insanlığa karşı suç işlemekten kaçınmaya çağırıyoruz. İnsanlığa karşı işlenmiş suçlarda zaman aşımı yoktur. Yargı önünde de, kamu vicdanında da mahkumiyet kesindir.

“Her şeyin” içinde adalet de olduğunu umut etmek istiyoruz. 
Nuriye ve Semih için “adalet”in gerçekleşeceği bir “pozisyonda” olmak istiyoruz.
Nuriye ve Semih’in de içinde olduğu bir Türkiye istiyoruz.
Ve bir kez daha Hükümet’e sesleniyoruz:
Nuriye ve Semih için “her şey” demek olan işlerini geri verin!

Yorumlar (0)