CHP'li Sarıhan: 'Dokunan yanar mantığı ülkeyi yakacak'

İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bütçesi üzerine konuşan CHP’li Şenal Sarıhan, kurumun tamamen işlevsiz hale gelerek, mağduriyetler konusunda üzerine düşeni hiçbir görevi yerine getirmediğini söyleyerek “Dokunan yanar. mantığı ülkeyi yakacak bir mantıktır” dedi.

GÜNDEM 07.12.2016, 16:14 07.12.2016, 16:14
CHP'li Sarıhan: 'Dokunan yanar mantığı ülkeyi yakacak'

Birgün de yer alan habere göre, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, kurumun tamamen işlevsiz hale gelerek, mağduriyetler konusunda üzerine düşeni hiçbir görevi yerine getirmediğini söyledi.

 

Sarıhan, bütçe görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada, kuruma “işkence yasağıyla” ilgili 8, “kötü muameleyle” ilgili 21, “kadın şiddeti” ile ilgili 3 başvuru olduğunu belirtti. Kurumun başvuruların yanı sıra kendiliğinden de araştırma yapma yükümlülüğü olduğunu hatırlatan Sarıhan, “Çünkü bu bütçe, makam arabaları alın, konforlu salonlarda oturun diye verilmiyor. Ağır insan hakkı ihlallerinin yaşandığı bu günlerde bu kurumun, diğer tüm kamu kurumlarından daha fazla çalışmış, araştırma, inceleme ve tespitlerde bulunmuş olması, bu sorunların çözümünde daha aktif rol oynaması gerekirdi. Bu çalışmalar ne yazık ki hiçbir biçimde yapılmamış” dedi.

Yorumlar (0)