CHP'li Sağlar, çocukların fotoğraflarının tabutlara yerleştirilmesini meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, Çanakkale Savaşı temsilinde ilkokul ikinci sınıf çocuklarının fotoğrafların tabutun üzerine konulması skandalını Meclis'e taşıdı.

GÜNDEM 21.03.2017, 16:22 21.03.2017, 16:22
CHP'li Sağlar, çocukların fotoğraflarının tabutlara yerleştirilmesini meclis'e taşıdı

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ın önergesi:

 

  BirGün’ün haberine göre; İstanbul Bağcılar’da bulunan Vali Cahit Bayar İlkokulu öğrencilerinin Çanakkale Savaşı’nın 102. Yılı kapsamında hazırladığı temsilde, skandal görüntüler ortaya atılmıştır. İlkokul ikinci sınıf çocukları tarafından hazırlanan temsili savaş etkinliğinde yerleştirilen tabutların üzerine, etkinliği hazırlayan sınıfta bulunan erkek çocuklarının fotoğrafları konulurken, kız çocukları ise, tabutların başında toplanarak, savaşta kaybedenler için temsilen ağladığı öne sürülmüştür.

 

            Söz konusu etkinlikte çocukların pedagojik durumlarının değerlendirilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Eğitim Sen 1 Nolu Şube Yürütme Kurulu üyesi Murat Durmuş, “Bu tarz etkinlikler, çocukların pedagojik durumlarına göre düzenlemelidir. Çocukların savaş konseptine dahil edilmesi ve tabutlara resimlerini koyulması, çok sıkıntılı bir durum. Savaş, şehitlik ve ölüm kavramları üzerinden toplumda gerici uygulamalar yükseltilmek isteniyor. Bu etkinliğin, 10'lu yaşlardaki çocuklar üzerinden yapılması eğitim pedagojisi açısında çok ciddi sıkıntılar barındırıyor. Bu çocuklar, bu etkinliklerde edindikleri travmalarla büyüyecekler. Bu etkinlik hiçbir açıdan kabul edilecek bir yapıya sahip değildir" yorumu basına yansımıştır.

 

canakkale-savasi-nin-102-yil-temsili-ilkokul-cocuklarinin-fotograflarini-tabutlara-yerlestirdiler-260339-1.

 

Bu çerçevede:

 

1)      Basında yer alan iddialar doğru mudur? Eğer doğrusu ise bu etkinliği düzenleyen öğretmenler hakkında soruşturma açacak mısınız?

 

2)      Yapılan etkinliğin çocuk pedagojisine aykırı olduğunu biliyor musunuz? Bu çocukların erken yaşlarda ölüm, şehitlik, tabut, mezarlık gibi kavramların içeriklerine özendirilmesini doğru buluyor musunuz? Küçük çocuklarda ölüme özenme, şehit olma duygusu ile yaşanacak felaketlerden kendinizi sorumlu tutar mısınız?

 

3)      Laiklik karşıtı mısınız? Yeni kamil nesliniz bilime özenen değil, şehitliğe ve savaşa özenen bir nesil mi olacaktır?

 

Yorumlar (0)