CHP'li Niyazi Nefi Kara'dan AKP Vekiline Ege Adaları Yanıtı

CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara, TBMM Genel Kurulunda yaşanan 18 Ada’nın işgali ile ilgili tartışmalar üzerine yaptığı açıklamada, “Tarih bilmeyenler iktidar koltuğunda oturuyor” diyerek Hakan Çavuşoğlu’nun hangi adalardan bahsedildiğini bile anlayamadığını söyledi.

GÜNDEM 09.12.2016, 11:29 09.12.2016, 11:29
CHP'li Niyazi Nefi Kara'dan AKP Vekiline Ege Adaları Yanıtı

“Yanlış Çavuşoğlu Yanıt Verince Böyle Oluyor”

 

TBMM Genel Kurulunda bütçe görüşmeleri esnasında yaşanan 18 Adanın ve 1 kayalığın Yunanistan tarafından işgal edilmesi üzerine çıkan tartışmada AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun “Ege Adaları 1923 yılında Lozan’la bırakılmış değildir, altını çiziyorum, Ege Adaları 1947 yılında Paris Anlaşması’yla CHP Hükümeti döneminde Yunanistan’a bırakılmıştır” ifadelerine CHP Antalya Milletvekili Dr. Niyazi Nefi Kara’dan sert yanıt geldi.

 

Paris Barış Anlaşması’nda Türkiye Masada Değil

 

CHP’li vekil yaptığı açıklamada 1947 yılındaki Paris Barış Anlaşması’nda Türkiye’nin masada olmadığını söyledi. “1947 yılındaki Paris Barış Antlaşması İkinci Dünya Savaşı sonrası imzalanmıştır. Bu antlaşmada Türkiye taraf değildir, dolayısıyla CHP de yer almamıştır. On İki Ada Paris Barış Antlaşması ile İtalya’dan alınıp Yunanistan’a verilmiştir” diyen CHP’li Kara, kendilerinin bahsettikleri 18 Adanın Osmanlı zamanında Balkan Savaşları’nda kaybedilen On İki Ada olmadığının da altını çizdi.

 

Emevi Camisi’nde Namaz Kılma Hayalleri Kuranları Suçlasınlar

 

“İlla birilerini suçlamak istiyorlar ise Balkan Savaşları’nda On İki Adayı İtalya’ya veren Osmanlı yöneticilerini suçlasınlar. 2004 yılından itibaren kendi vatan toprağının işgaline göz yumup, Emevi Camisi’nde namaz kılma hayalleri kuran ve Türkiye’nin yurtdışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ni taşımak zorunda kalan AKP’lileri suçlasınlar” diyen CHP’li Kara, AKP milletvekillerinin vatanseverlik ve milliyetçilik söylemlerini gözden geçirmeleri gerektiğini de belirtti.

 

Gülünç Duruma Düşüyorlar

 

Lozan Antlaşması ve 1932 Türkiye-İtalyan Sözleşmesi ile egemenliği açıkça Türkiye’ye bırakılan 18 Ada ve 1 Kayalığın bugün Yunanistan tarafından işgal altında olduğunu söyleyen Kara, “Yanlış Çavuşoğlu yanıt verince böyle oluyor maalesef. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye saldırmak için uluslararası anlaşma metinlerini bile yok sayan zihinlerin, ülke yönetmeye kalktığı bugünlerde kendilerini Yunanistan Dışişleri Bakanlığı resmi sitelerini takip etmeye davet ediyorum. Yunanistan açıkça işgali kabul ederken, AKP’li arkadaşlarımızın tarihi metinleri saptırarak Türkiye’nin masada bile olmadığı bir anlaşmada CHP’yi suçlamaları kendilerini gülünç duruma düşürüyor” ifadelerini kullandı.

Bu konuda verdikleri önergeleri hatırlatan CHP’li Niyazi Nefi Kara, Dışişleri Bakanı tarafından verilen yanıtta işgallerin reddedilmediğini söyledi. 

Yorumlar (0)