CHP'li Muharrem Erkek: 'Erdoğan'ı Anlamayan ve Alçaklara Toz Kondurmayan Arkadaşları Nerede?'

CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Gününde, öğretmenlerimizin içinde olduğu hali özetledi ve ardından Milli Eğitim Bakanlığı'nda FETÖ'nün nasıl örgütlendiğini dile getirdi.

GÜNDEM 24.11.2016, 12:50 24.11.2016, 12:50
CHP'li Muharrem Erkek: 'Erdoğan'ı Anlamayan ve Alçaklara Toz Kondurmayan Arkadaşları Nerede?'

Çanakkale'de Eğitim-İş Şube Başkanı'nın nasıl haksız görevinden uzaklaştırıldığını belittiği onuşmasında Erkek, Recep Tayyip Erdoğan'ın Özbekistan dönüşünde söylediği; "17-25 Aralık sürecinde tüm arkadaşlarımız bizi tam anlamış olsaydı 15 Temmuz belki olmayabilirdi oysa bu alçaklara toz kondurmayan arkadaşlarımız vardı." sözlerine atıfta bulunarak nerede bu kişiler diye sordu. 75 bin öğretmeni bir gecede tespit eden Hükümetin, bu kişilere neden dokunmadığını, siyasi ayağın neden ortaya çıkmadığını kürsüden dile getirdi. 

 

İşte Muharrem Erkek'in tutanak metni:

 

MUHARREM ERKEK  - Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 405 sıra sayılı Tasarı'nın 2'nci maddesi üzerine söz almış bulunmaktayım, yüce Meclisi saygıyla selamlıyorum.


    Evet, yarın 24 Kasım, fikri hür, vicdanı hür tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun. Tabii, eğitim öğretimde son derece acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Devletin tüm kurumlarının olduğu gibi millî eğitim kurumlarının da okullarımızın da maalesef Fetullah Gülen Cemaatine yani bir terör örgütüne teslim edildiğini üzülerek görüyoruz.


    Sayın Başkan, değerli milletvekilleri, Sayın Bakan; bu süreçte 30 bin öğretmen ihraç edildi, 28 bin öğretmenin lisansı iptal edildi, 17 bin öğretmen de açıkta yani toplam 75 bin öğretmenle ilgili işlem yapıldı. Eğitim öğretim yılı başladığında 1,5 milyon öğrencimiz maalesef öğretmensiz kaldı. 29 Aralık 2015 tarihinde sendikalarının bir günlük işi bırakma eylemine katıldıkları için 10 bine yakın EĞİTİM SEN üyesi öğretmene terörist muamelesi yapıldı.


    Sayın Bakan, 75 bin öğretmen... Bu arada Çanakkale'yle ilgili de bir şeyi paylaşmak istiyorum. Çanakkale'de Eğitim-İş Şube Başkanı tam üç buçuk aydır açıkta ve bunun FETÖ'yle hiçbir ilgisinin, bağlantısının olmadığını bütün Çanakkale bilebiliyor ama onun açıkta kalmasını isteyen bir millî eğitim müdürümüz var maalesef.


    Değerli milletvekilleri, şimdi, 75 bin öğretmeni isim isim tespit ederek açığa alıyorsunuz, ihraç ediyorsunuz, işten el çektiriyorsunuz FETÖ'yle bağlantılı olduğunu, terörle bağlantılı olduğunu düşünerek. Peki, bunun siyasi ayağı ne olacak? 2014 yılında Aktif Sen için valiliklere genelge gönderenler ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan Özbekistan dönüşünde şunu paylaştı; dedi ki: "17-25 Aralık sürecinde tüm arkadaşlarımız bizi tam anlamış olsaydı 15 Temmuz belki olmayabilirdi oysa bu alçaklara toz kondurmayan arkadaşlarımız vardı."


    Peki, 75 bin öğretmeni isim isim tespit edip açığa alırken bu arkadaşlardan biri hakkında dahi işlem yapıldı mı, biri hakkında dahi? Nerede bu arkadaşlar? Nerede bunun siyasi ayağı? Öğretmenler, cezaevindeki gardiyanlar, memurlar, polisler herkes açığa alınırken, ihraç edilirken, cezaevlerine gönderilirken sızmadığı delik kalmayan, her hücreye giren bu Fetullah Gülen Cemaati'nin terör örgütünün iktidardaki ayakları nerede? Nerede bu arkadaşlar? Nerede bu ayaklar? Bunlar çıkmadığı sürece siz nasıl vicdanlarda adaleti tecelli ettirebilirsiniz?


    Bakın, tasarının genel gerekçesinde Türkiye'nin sürekli büyüyen ekonomisiyle dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceği yazıyor, bu tasarının genel gerekçesinde. Evet ekonominin, kalkınmanın lokomotifi eğitimdir, eğitim de aslında ekonomidir, doğru. Ama şunu belirtmek istiyorum: Sizin döneminizde G20'de biliyorsunuz 19'uncu sıraya geriledik. Biz 1997 yılında 16'ncı büyük ekonomiydik. 1999 yılında koalisyon hükûmeti döneminde G20 üyesi olduk ve bugün geldiğimiz nokta sizin 14 yıllık "istikrar" adı altında yürüttüğünüz tek başına hükûmetler sonucunda 19'uncu sıraya geriledik. Bakın, bırakın 10'a girmeyi G20'den düşme ihtimalimiz dahi çok yüksek. Çünkü siz, 2008'e kadar koalisyon hükûmeti dönemindeki yapısal reformları disiplin içerisinde sürdürdünüz ama daha sonra inşaata ve ranta dayalı bir büyüme çizgisini tercih ettiniz, ülkeyi bu noktaya getirdiniz. Yapısal reform için Cumhuriyet Halk Partisi bunu yüksek sesle hep söylüyor, ekonomiden sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Selin Sayek Böke de söylüyor. Yapmanız gereken yapısal reformlar içerisinde sac ayağı belli. Bu sac ayağı hukuk, eğitim ve özgürlüklerdir. Hukukta ve özgülüklerde geldiğimiz noktayı hepimiz biliyoruz. Maalesef eğitimde de çok acı bir tabloyla karşı karşıyayız. Eğer siz eğitimde akla, bilime dayalı, sorgulayan bir eğitim sistemini getirmezseniz ve bu acı tabloyu değiştirmezseniz ekonomi de, kalkınma da, refah da hepsi hayal olacak diyorum ve dünyanın yaşadığı inovasyona dayalı ekonomiyi, bilgi toplumunu, bilgi ekonomisini de, yani treni de kaçıracaksınız maalesef diyorum.


    Teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

 

 

 

Yorumlar (0)