CHP'li Milletvekili Başarır ile Melih Gökçek arasında mahkemelik kavga!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'ın Meclis Genel Kurulu'ndan yaptığı konuşma Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in 17-25 Aralık'tan sonra da FETÖ'nün medya organlarına 8 milyon aktardığını, ve Gökçek'in tırnağından saç teline kadar yolsuzluklara bulaştığını öne sürmesinin ardından tartışma başladı. Gökçek, dava açacağını söylediği bir sesli mesaj yayınladı, Başarır da bir video ile yanıt verdi ve peş peşe soruları sıraladı.

GÜNDEM 19.06.2020, 19:11 19.06.2020, 19:38
CHP'li Milletvekili Başarır ile Melih Gökçek arasında mahkemelik kavga!

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır Meclis Genel Kurulu'ndan yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in 17-25 Aralık'tan sonra da FETÖ'nün kanallarına 8 milyon para yatırdığını açıkladı. Başarır, "bu durumu araştıracak bir emniyet müdürü, savcı yok" dedi. Başarır, "Ben merak ediyorum neden Melih Gökçek yargılanmıyor, neden buna hesap sormuyorsunuz?" diye de soruları peş peşe sıraladı. Başarır, Gökçek'in tırnağından saçının teline kadar yolsuzluğa bulaştığını söyledi.

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da Meclis'te Melih Gökçek'i savundu. Turan, Gökçek'in yıllarca Ankara'ya hizmet ettiğini iddia etti.

Gökçek de Twitter hesabından sesli bir mesaj yayınladı. Gökçek, "Ali Mahir Başarırı TBMM'de ortalığı boş bulmuşsun, karşında da nasıl olsa Melih Gökçek yok vermiş, veriştirmişsin. Bak Ali Mahir, gel seninle bir anlaşma yapalım. Kim yolsuzluk yapmışsa, nerede yaparsa yapsın şerefsizdir. Bu sözde anlaştık mı? Ama kim birisi de yolsuzlukla suçluyor, ve ispat edemiyorsa o kişi de müfteri, şerefsiz, haysiyetsiz biridir. Şimdi sana söylediklerini ispat edip haysiyetini kurtarmak kalıyor" dedi.

Gökçek FETÖ'ye 8 milyon aktarılması ile ilgili Başarır'a, "Konuyu bilmiyorsun karıştırıyorsun ve yalan söylüyorsun. Kulaktan dolma bir iddiaya sazan gibi atlıyorsun. Şimdi senden yarın 8 milyon liranın belgesini göstermeni bekliyorum. Gösteremezsen, 'Melih bey özür dilerim, ben şerefsizlik yapmışım' diyecek misin? Cevabını bekliyorum" dedi.

Gökçek, Meclis'te kendisini savunan Turan'a da teşekkür ederek CHP'li Başarır'ı mahkemeye cvereceğini, hem ceza hem de tazminat davası açacağını söyledi. 

Başarır'dan Gökçek'e cevap gecikmedi. Başarır, cevabına Gökçek'e görüntülü yerine sesli mesaj yayınladığı için teşekkür ederek başladı. Başarır, "Sesli tweete devam, görüntülü tweet atma. Twitter'ın, halkın sağlığı için" dedi.

Başarır, "Konuşmamda Meclisi boş bulduğumu söylemişsin, herhalde bunu AKP sıraları için söyledin. CHP sıraları aslan gibi yerindeydi" cevabını verdi.

Başarır, Gökçek'e çok basit bir soru sorduğunun altını çizerek, "Görevdeyken, neden istifa ettirildin?" diye sordu.

Başarır bu soruya şu şıkları verdi:

A-) FETÖ

B-) YOLSUZLUK

C-) HER İKİSİ DE...

Başarır açıklamasına şöyle devam etti:

Benim hakkımda dava açacakmışsın, durma hemen aç, yarın aç... Sana soracağım sorular belli, sunacağım evraklar belli ama iki tane tanığım olacak. 

Biri; Mehmet Metiner, diğeri; Bülent Arınç. Mahkemede bir yüzleş, kararı mahkeme versin. Bende evraklar mevcut, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde dosyalar mevcut, FETÖ ile ilişki ispatlayacağım tüm kayıtlar mevcut. Durma dava aç, hemen.

Yorumlar (0)