CHP'Lİ KUŞOĞLU: KATAR'IN HEDİYE ETTİĞİ UÇAK ENVANTERE ALINMAMIŞ! YİNE GİZLİ-SAKLI İŞLER...

Katar Emirliği’ne ait Boeing 747-8 tipi bir özel uçağın, Katar Şeyhi el Sani’nin hediyesi olarak Cumhurbaşkanlığı uçak filosuna katılması gündem yaratmıştı.CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, konu ile ilgili kritik bir paylaşımda bulundu.

GÜNDEM 02.11.2018, 11:18 02.11.2018, 11:18
CHP'Lİ KUŞOĞLU: KATAR'IN HEDİYE ETTİĞİ UÇAK ENVANTERE ALINMAMIŞ! YİNE GİZLİ-SAKLI İŞLER...

 


NE OLMUŞTU?
Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisi ve  Türkiye’ye olan güveni nedeniyle bu uçağı hediye ettiği ifade edilmişti.Boeing imalat hattından özel jet standartlarında imal edilen uçak, 2012’de ilk defa fabrikanın apronunda görüntülendiğinde ‘Bu uçak kimin’ soruları ortaya atılmıştı. Uçak daha sonra Seattle yakınlarındaki Everett Fabrikası’ndan San Antonio’ya gitti. Burada ‘Very VIP’ olarak adlandırılan standartlarda kabini özel jet haline getirildi. Uçak 2015’te Katar Emirliği’ne teslim edildi.Uçağın satış kararından sonra bazı ülkelerin ilgilendiği öğrenildi. 400 milyon dolar fiyatla ikinci el pazara çıkan uçağa Cumurbaşkanı Erdoğan ilgi gösterdi. Katar Şeyhi bu talep üzerine uçağı hediye etti.

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, dün Meclis'teki Bütçe Plan görüşmelerinde Katar Şeyhi'nin hediye ettiği uçak ile ilgili sorduğu sorunun yanıtını paylaşarak duruma tepki gösterdi.

KATAR'IN HEDİYE UÇAĞI ENVANTERE ALINMAMIŞ
Kuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda " Dün geceki bütçe görüşmelerinde CB yardımcısı, Katar tarafından hediye edilen uçağın henüz envantere alınmadığını söyledi. Hediye edilmiş bir uçak envantere alınmazsa onunla ilgili harcama ve tasarrufta bulunmak da mümkün olmaz ki yasal olarak. Yine gizli-saklı işler yapılıyor..." şeklinde tepkisini ifade etti.
 

Yorumlar (0)