CHP'li Köksal:Ekonomi, tek adamın keyfine kurban edilecek

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Anayasa Değişikliği Paketi'ne "Hayır" çıkmaması hâlinde ekonominin de tek adamın keyfine kurban edileceğini, bu durumun da ekonomik krizlere neden olacağını kaydetti.

GÜNDEM 28.02.2017, 16:15 28.02.2017, 16:15
CHP'li Köksal:Ekonomi, tek adamın keyfine kurban edilecek

EZİLEN YİNE EMEKÇİLER

 

 

16 Nisan'daki referandumda "Hayır" çıkmaması hâlinde ülkenin kaderinin tek adamın eline teslim edileceğini kaydeden Köksal, "Ekonomi, piyasa, ücretler, maaşlar tek adamın keyfi ne kurban edilecek. Kriz, iflaslar, işsizlik ve yoksullukla birlikte çöküş gelecek. Başkan bir kararname çıkararak işçinin kıdem tazminatını kaldırabilecek, memurun iş güvencesine son verebilecek. Tek adam, anlasa da anlamasa da her konuda kararname yayınlayabilecek. Ezilen ise emekçiler olacak" dedi.

 

HER ŞEY BAŞKAN'A BAĞLI

 

 

Başkanlık makamının adeta kadir-i mutlak hâline getirilmek istendiğini hatırlatan Köksal, "Başkan, partili Başkan sıfatıyla milletvekili adaylarını belirleyecek, Meclis’in oluşumuna müdahale edecek, Meclis’i feshedebilecek, Başkan kararnameler ile yasama yetkisine ortak olacak, kanunları veto edebilecek. Yüksek mahkemelere, HSYK’ya üye atayacak, yargıyı belirleyecek. Herkese dokunabilen ama kendisine dokunulamayan bir kadir-i mutlak kişi olacak" diye konuştu.

 

 

HAYIR, İKTİDAR İÇİN DE HAYIRLI OLACAK

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi olarak Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını belirten Köksal, "Biz inanıyoruz ki, AKP içindeki vatansever vatandaşlarımız da demokrasiye inanmış vatandaşlarımızın da 'Hayır' oyları ile birlikte, Türkiye yeni bir döneme uyanacak. Sandıktan çıkacak 'Hayır', iktidar partisi yöneticilerini üzmesin. Sandıktan çıkacak hayır, iktidar partisi yöneticilerinin de özeleştiri yapmalarını sağlayacak ve birçok hatadan dönme imkanı getirecek" dedi.

Yorumlar (0)