CHP'li Köksal:'80 milyonun iradesi hiçe sayılacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çobanlar İlçesi'nde beraberinde CHP Çobanlar İlçe Örgütü üyeleriyle birlikte Anayasa Teklifine neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı.

GÜNDEM 19.03.2017, 22:39 19.03.2017, 22:39
CHP'li Köksal:'80 milyonun iradesi hiçe sayılacak'

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Başkanlık Sistemi ile tek adama verilecek yetki sonucunda devletteki liyakat sisteminin çökeceğini söyledi. Köksal, "Bu yetki 80 milyon yurttaşımızın iradesini hiçe saymak oluyor. Başkanlık Sistemi ile devletin işleyişini ve yapısını tek adam düzenleyecek" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Çobanlar İlçesi'nde beraberinde CHP Çobanlar İlçe Örgütü üyeleriyle birlikte Anayasa Teklifine neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı.

 

LİYAKAT SİSTEMİ ÇÖKER

Çobanlar ilçesinde ev, kahvehane ve esnaf ziyaretinde bulunan Milletvekili Köksal yurttaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. AKP'lilerin referandumdan "Hayır" çıkarsa kaos olacağını iddia ederek baskı kurmaya çalıştıklarını kaydeden Köksal, "Türkiye Büyük Millet Meclisi, 80 milyon yurttaşımızın iradesini temsil ediyor. Başkanlık Sistemi ile getirilmek istenen tek adamın yönetimidir. Bu sistemle tek adam istediği an Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni hiçbir gerekçe göstermeden fesh edebilecek. Yada canı istediği zaman meclisi yeniden seçime götürebilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi milli iradeyi temsil ediyor. Bu yetki 80 milyon yurttaşımızın iradesini hiçe saymak oluyor. Başkanlık Sistemi ile devletin işleyişini ve yapısını tek adam düzenleyecek. Kısacası devlette kim müsteşar olacak, kim vali olacak, kim kaymakam olacak, kim hakim olacak bunların tamamına tek adam karar verecek. AKP'nin getirmek istediği sistem tek adam yetkili olsun o kimi isterse oraya atasın. Bir kişiye bu kadar yetki verilirse devlette liyakat sistemi çöker" dedi.

 

MİLLİ İRADEYİ HİÇE SAYIYORLAR

Bir parti Genel Başkanı'nın Anayasa Mahkemesi'nin 15 üyesinden 12’sini tayin etmesinin adalete siyaset karıştırmak olduğunu belirten Köksal, "Bu durumda adalet siyasallaşır. Camiye, adliyeye, kışlaya okula siyaset girmesin diyoruz. Bu kurumlara siyaset girerse bölünme yaşanır. Getirilmek istenen sitemde bakanlar, yada başkan yardımcılarının hiçbirisi milletvekili değil. Ancak hepsinin dokunulmazlığı olacak. Buna karşın yine hiçbiri Meclis'e hesap vermeyecek. Yurttaşlarımızın seçtiği milletvekilleri bakan olamayacak. Dışarıdan atama yapılacak. Bu milli iradeyi resmen hiçe saymaktır. Öte yandan da milletvekili sayısı 550’den 600’e çıkacak. Bu vekillerin maaşı da vatandaşlarımızın vergilerinden ödenecek. Başkan hem Başkan olacak, hem bir siyasi partinin Genel Başkanı olacak. Buna en güzel örnek ise Valiyle İl Başkanını aynı kişi temsil edecek. Şimdi İl Başkanı mı daha güçlü, Vali mi daha güçlü? Millete doğruları söylemiyorlar, çift başlılık kalkmıyor. Birde AKP'lilerin yaptığı en ilginç propagandalardan birisi de Anayasa değişikliği geçerse terör kesin bitecek. Ne terörün ne de ekonomik istikrarın Anayasa değişikliği ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Bu sebeple hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımız sandığa giderken elini vicdanına koyacak" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)