CHP'li Köksal: Millet, tek adam hükümranlığına izin vermeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türk Milleti'nin tek adam hükümranlığına izin vermeyeceğini, 16 Nisan referandumunda "Hayır" oyu vereceğini belirtti.

GÜNDEM 06.03.2017, 17:53 06.03.2017, 17:53
CHP'li Köksal: Millet, tek adam hükümranlığına izin vermeyecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Evciler ilçesi ile ilçeye bağlı köylerde, gece yarısına kadar çalışarak vatandaşlara neden "Hayır" denilmesi gerektiğini anlattı. CHP Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Hafize Özmen'in de katıldığı ziyaretlerde konuşan CHP Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, "16 Nisan'da 'hayır' diyoruz. Vatandaşlarımızın da büyük çoğunluğunun 'hayır' diyeceğine inanıyoruz. Türk Milleti, tek adam hükümranlığına izin vermeyecektir. Bunu görüyor ve biliyoruz" dedi.

 

EVET'İ AÇIKLAYAMIYORLAR

 

16 Nisan'da yapılacak referandum öncesinde iktidar partisinin neden "Evet" dediğini anlatamadığını hatırlatan Köksal, "Neden evet diyeceklerini, neye evet diyeceklerini kendileri de bilmiyor. Onların bilmediklerini ben anlatayım: Bu Anayasa değişikliği paketi, aklınıza gelebilecek tüm yetkilerin bir tek kişide toplanmasını öngörüyor. Bu Anayasa değişikliği paketi, tek adama yasa ve kural tanımazlık fırsatı veriyor. Daha da önemlisi, tek adamın hiçbir hatasından dolayı hesap vermemesini öngörüyor" diye konuştu.

 

 

YARGILANMAMAK İÇİN UĞRAŞIYORLAR

 

Köksal, şöyle devam etti:

 

"Cumhurbaşkanı'nın daha kolay yargılanmasının önünü açtık diyorlar. Bu gerçek değil. Çünkü Cumhurbaşkanı'nın yargılanması, Meclis'in çoğunluğuna bağlı. Cumhurbaşkanı seçilen kişi, aynı zamanda Meclis'in çoğunluğuna sahip partiden olacağı için, bu mümkün değil. Hadi oldu diyelim, bu sefer de yargı zırhı var. Çünkü Cumhurbaşkanı'nı yargılayacak hakimler, Hakimler Savcılar Kurulu tarafından atanacak. Hakimler Savcılar Kurulu bağımsız mı? Hayır. Bu kurul da iktidardaki partinin yargı kolu, yargı başkanlığı gibi çalışacak. Bu teklif, aslında millete ve bağımsız mahkemelere hesap verilmesini engelleyecek. Tek istedikleri bu."

Yorumlar (0)